Categories: FlashSport

Aur semipreţios, argint şi bronz cu sclipiri olimpice

Ciprian Marinuţ

Gimnastele de  la CNS Cetate Deva au urcat pe podium, cucerind cinci medalii, în toate cele patru finale pe aparate din ultima zi a Campionatelor Naţionale de Gimnastică, disputate în Sala Polivalentă din Capitală.
Anamaria Ocolişan şi Laura Jurca au devenit campioane naţionale la sărituri, la egalitate de puncte, însă aurul câştigat de ele e „umbrit” de notele modeste de la acest aparat. În schimb, Andreea Munteanu a cucerit argintul şi bronzul în finalele de la bârnă şi sol, unde notele au fost de top internaţional şi ea a fost devansată doar de medaliatele olimpice Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa. A cincea medalie a Devei, bronz la paralele, a intrat în palmaresul Andreei Iridon.

Stres şi ratări la sărituri şi paralele
Finala de la sărituri a fost o „afacere” între junioare, întrucât senioarele Larisa Iordache şi Sandra Izbaşa, campioana olimpică de la acest aparat, nu au concurat. În aceste condiţii, devencele Anamaria Ocolişan şi Laura Jurca au devenit campioane naţionale, la egalitate de puncte, profitând de evoluţiile slabe şi de ratările adversarelor. Bronzul la sărituri a fost obţinut de Dora Vulcan (CS Dinamo). Finala de la paralele a stat şi ea sub semnul ratărilor, acest aparat fiind în continuare punctul nevralgic al gimnastelor din România. Larisa Iordache s-a clasat pe primul loc, cu 13,475 puncte, chiar dacă a căzut de pe aparat. Pe locurile următoare au terminat Daniela Ciurusniuc (CSA Steaua), 13,275 puncte, şi Andreea Iridon (CNS Cetate Deva), 13,225 puncte, după ce şi ele au avut exerciţii marcate de ratări.

Bârna şi solul, specialitatea casei
Cele mai spectaculoase şi cu un nivel calitativ ridicat au fost finalele de la bârnă şi sol, aparate care par a fi favoritele gimnastelor tricolore. Pe puntea suspinelor a triumfat Larisa Iordache (Dinamo) cu nota 15.675. Ea a avut un exerciţiu cu grad ridicat de dificultate, pe care l-a executat cu eleganţă şi siguranţă, obţinând cea mai mare notă din concurs cu care componenta lotului naţional poate emite pretenţii la medalie şi la Campionatele Mondiale din Belgia. Iordache a fost secondată pe podium de deveanca Andreea Munteanu, care a obţinut 15.525 puncte, un punctaj senzaţional pentru o junioară. Pe covorul de la sol a triumfat Sandra Izbaşa, cu exerciţiul în care îşi pune speranţe la o medalie la Campionatele Mondiale. Ea fost urmată de Larisa Iordache şi alte trei sportive de la CNS Cetate Deva, Andreea Muntean, Laura Jurca şi Ştefania Stănilă, toate având note de minimum 14.000.
Clasamente finale pe aparate: sărituri: 1. Anamaria Ocolişan (Deva) şi Laura Jurca (Deva) 13.950, 3. Dora Vulcan (Dinamo) 13.850, 4. Ştefania Stănilă (Deva) 13.837, 6. Andreea Munteanu (Deva) 13.762; paralele: 1. Larisa Iordache (Dinamo) 13.475; 2. Daniela Ciurusniuc (Steaua) 13.275, 3. Andreea Iridon (Deva) 13.255; 6. Asiana Peng (Deva) 12.650; 7. Ioana Nicoară (Deva) 12.525, 8. Ştefania Stănilă (Deva) 12.125; bârnă: 1. Larisa Iordache (Dinamo) 15.675, 2. Andreea Munteanu (Deva) 15.525, 3. Anda Butuc (CSS 2 Bucureşti) 14.650; 6. Andreea Iridon (Deva) 13.400, 7. Anamaria Ocolişan (Deva) 13.250, 8. Ştefania Stănilă (Deva) 13.150; sol: 1. Sandra Izbaşa (Steaua) 14.950; 2. Larisa Iordache (Dinamo) 14.850, 3. Andreea Muntean (Deva) 14.325, 4. Laura Jurca (Deva) 14.075, 5. Ştefania Stănilă (Deva) 14.000.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o oră ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o oră ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o oră ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o oră ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o oră ago