Categories: Actualitate

Telescaunul din Parâng, supus autorizării pentru funcţionare

Maximilian Gânju

Primăria Petroşani a cerut autorizarea Telescaunului Parâng, iar în aceste zile, sunt aşteptaţi în staţiune şi specialiştii ISCIR, autoritatea care dă avizul de funcţionare a instalaţiei. Aceştia vor decide dacă singurul mijloc de a ajunge în staţiune poate funcţiona în condiţii de siguranţă.
Procesul de autorizare a fost demarat pe ultima sută de metri, după ce municipalitatea n-a reuşit să-i convingă pe consilierii locali să dea în administrare atât telescaunul, cât şi restul investiţiilor din masiv unui investitor. Firma SC Gospodărie Prest Com, aparţinând consiliului local, care administrează instalaţia în prezent, se află în faliment, însă edilii au decis că până la concesionarea domeniului schiabil unui investitor, societatea trebuie să pornească instalaţia. „Săptămâna aceasta, vine reprezentantul ISCIR şi va face autorizarea. Teoretic, nu există nici un impediment pentru a fi autorizat şi va funcţiona în acest sezon”, declară, Nicolae Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani. Altfel, în acest sezon, exista riscul ca toată staţiunea să fie închisă, dat fiind faptul că este singurul mijloc de transport până în Parâng.
Greul însă n-a trecut şi Parângul riscă să fie ocolit de turişti în acest sezon, chiar dacă va fi unul bun pentru sporturile albe. Primăria nu poate administra din lipsă de finanţare şi personal toate investiţiile deja făcute în masiv. Spre exemplu, utilajul de amenajat pârtii şi care a costat circa 350.000 de euro se află într-un hangar din Petroşani. Tunurile de zăpadă şi alte instalaţii sunt în aceeaşi situaţie. Municipalitatea a încercat în mai multe rânduri să dea în administrare lucrările făcute şi să perceapă o taxă celui care le va primi, însă aleşii locali n-au fost de acord. Aceştia au cerut să fie lămuriţi cu tot ce există în Parâng, lucru care s-a făcut, iar la finele acestei luni, ar trebui să decidă ce fac pe mai departe. Marian Popescu, administratorul public al municipiului Petroşani, spune că încă nu s-a materializat o hotărâre privind concesionarea domeniului schiabil. „Totul a fost până acum la nivel de discuţie. În plus, încă nici un investitor nu şi-a exprimat dorinţa de a concesiona domeniul schiabil din Parâng”, a mai precizat Popescu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago