Categories: Actualitate

Două telescaune funcţionale pentru turiştii care merg în Parâng

Maximilian Gânju  

Edilii promit că, în acest sezon, turiştii nu vor mai fi nevoiţi să stea ore întregi la coadă pentru a ajunge la pârtiile se schi din Staţiunea Parâng. Singura necunoscută este însă câţi turişti vor alege staţiunea de deasupra Petroşaniului în această iarnă.

Administraţia locală din Petroşani va da în funcţiune, la începutul lunii decembrie, o nouă instalaţie de transport pe cablu pentru turiştii care vor urca la schi în Parâng. În paralel cu telescaunul modern folosit şi în staţiunile austriece va funcţiona şi bătrânul telescaun din staţiune, astfel că n-ar mai trebui să fie aglomeraţie, iar accesul schiorilor la pârtii, mai rapid. „În acest sezon, vom putea să urcăm în munte cu acest telescaun modern, cu viteză mai bună, cu patru locuri şi tot ceea ce înseamnă infrastructură modernă. Există o legătură permanentă între conducerea Primăriei Petroşani şi constructor, iar termenul de finalizare al noii instalaţii este luna noiembrie”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al municipalităţii Petroşani.
Prima călătorie cu TS 3 ar urma să aibă loc de Ziua Naţională a României, iar instalaţia are staţia de îmbarcare în zona Rusu, din Parâng. Proiectul din Parâng privind dezvoltarea domeniului schiabil are o valoare de circa 60 de milioane de euro, însă doar o parte din această sumă necesară a venit de la bugetul de stat, iar municipalitatea a contractat un împrumut pentru a continua lucrările, cu aceşti bani fiind finanţat şi noul telescaun.
Pe de altă parte, în ciuda investiţiilor făcute de edili, în Parâng, condiţiile oferite turiştilor de către cabanieri nu sunt de calitate. În afară de câteva cabane certificate, care oferă condiţii foarte bune de cazare, restul locaţiilor nu se ridică la standardul cerut de o staţiune de interes naţional. Acesta este şi unul din motivele pentru care în sezonul trecut, în Parâng, a fost înregistrat un record negativ cu privire la numărul de turişti care au ales staţiunea. La acest dezastru, a contribuit şi vremea capricioasă, cu puţină zăpadă, dar şi dezinteresul unora dintre cabanieri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago