Politica si administratie

Taximetriştii din municipiu nu vor monopol

Sorina Popa

Aleşii locali deveni au aprobat ieri şi atribuirea a 31 de autorizaţii taxi, în condiţiile în care multe asemenea autorizaţii au fost anulate, pe motiv că nu s-a respectat legea. Mai mulţi taximetrişti au fost prezenţi, ieri, la şedinţă, pentru a-şi spune păsurile, susţinând că un anumit patron de firmă de taxi vrea să aibă monopol în oraş cu taxiurile.

Reamintim că, în urmă cu câteva luni, a fost o ceartă în Consiliul Local Deva, tocmai pentru că sunt prea multe autorizaţii eliberate şi taximetriştii nu erau de acord cu acest lucru. ”Noi am lucrat slugi şi acum vrem să lucrăm pentru noi. Cei cărora li s-au retras autorizaţiile, deoarece nu au respectat legea, nu mai trebuie să primească altele. Nu e firesc. Să se dea în ordinea înscrierii pe listă, aceste autorizaţii de taxi. Vrem să muncim pentru noi, nu pentru patroni care ne asupresc”, a spus unul dintre taximetriştii prezenţi ieri la şedinţa CL Deva.
Primarul Florin Oancea a spus că nu vrea să se ajungă la situaţia în care o firmă să deţină monopol privind taxiurile în municipiul Deva. Un alt taximetrist a spus că un patron lucrează cu o autorizaţie pentru două maşini, ceea ce este ilegal, iar atunci când s-a făcut un control de către cei de la primărie, patronul respectiv a fost anunţat. El l-a întrebat pe primar cum răspunde la întrebare. ”Este clar că cineva din primărie l-a informat pe patron, dar nu sunt detectiv, nu ştiu cine a fost. Vom verifica”, a afirmat primarul municipiului Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • este vorba de dl. marta remes care detine un nr mare de taxi-uri si pe langa aceste foloseste pe o autorizatie mai multe masini.totul cu sprijinul politiei rutiere si anumitor angajati ai primariei.pe langa toate acestea foloseste case de marcat nefiscale.ele find montate de dl.A.A. care nu le fiscalizeaza dupa ce i le monteaza..lucrand si un an de zile asa..fara taxa si impozite.

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

o oră ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

18 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

18 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

19 ore ago