Prea multe taximetre, sau prea puţine parcări?

Sorina Popa

Tot mai mulţi deveni reclamă faptul că taximetriştii din municipiu ocupă şi alte locuri de parcare decât cele destinate taxiurilor. Problema este mai veche, dar autorităţile locale încă nu au găsit rezolvare.
 

300 de taximetre, pe 100 de parcări
Totul pleacă de la situaţia în care numărul autorizaţiilor pentru practicarea taximetriei eliberate de către Primăria Deva se ridică la 300, iar numărul locurilor de parcare din municipiu, destinate taximetrelor, este puţin peste 100.  Primăria Deva a ajuns în această situaţie delicată, deoarece reprezentanţii instituţiei au eliberat autorizaţiile de taxi fără să se gândească la câte locuri de parcare ar putea fi puse la dispoziţia taximetriştilor. Cineva ar trebui totuşi să se sesizeze ce fac unii lucrători ai primăriei, când vine vorba de asemenea autorizaţii şi de ce au eliberat.

 

Aleşii au pasat pisica la Poliţia Locală…
În urma numeroaselor reclamaţii venite pe adresa primăriei de la cetăţeni, ieri, această problemă a fost pusă pe ordinea de zi în şedinţa Consiliului Local Deva. În acest sens, s-a dat exemplul staţiei de la Opera, unde taximetrele ocupă locurile de parcare ale cetăţenilor care locuiesc în blocurile din vecinătate şi care se văd nevoiţi să-şi ducă maşinile la distanţe mari faţă de locuinţele lor. Apoi, s-a mai pus problema Gării din Deva, unde taximetriştii parchează peste tot, astfel încât, devenii care ajung în acel loc nu au unde să parcheze.
Şi cum aleşii locali n-au găsit nici o soluţie menită a rezolva problema sau măcar a o atenua cât de cât, pisica a fost aruncată direct în ograda Poliţiei Locale. Adică, aceştia trebuie să fie mai vigilenţi şi să-i amendeze pe taximetriştii care nu parchează în locurile special destinate, deoarece într-o hotărâre a Consiliului Local din 2008 se stipulează că „ocuparea de către autoturismele taxi a mai multor locuri decât cele prevăzute pentru fiecare locaţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 100 şi 500 de lei”.

…Viceprimarul le-a pasat-o taximetriştilor
Întrebându-l pe viceprimarul Marcel Morar, cum se gândeşte conducerea Primăriei Deva să rezolve, totuşi,  situaţia, acesta a încercat să arunce pisica în curtea taximetriştilor. „Problema este că taximetriştii din oraş lucrează aproape toţi ziua, fiind nevoiţi să ocupe locurile de parcare care nu le sunt destinate lor, iar noaptea abia dacă găseşti vreun taxi în Deva”, a declarat Marcel Morar.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • 3) In lipsa locurilor de asteptare a clientilor, taxiurile pot stationa numai in locurile permise pentru autovehicule.ACESTA ESTE UN ARTICOL DIN LEGEA NR.38/2003 ASA CA HOTARAREA CONSILIULUI LOCAL CU PRIVIRE LA PARCAREA TAXIURILOR ESTE ATACABILA.SI CA O CURIOZITATE,CATI SOFERI AU FOST AMENDATI CA AU PARCAT IN STATIA DE TAXI?ORICUM NIMENI NU VERIFICA LEGALITATEA SOFERILOR ANGAJATI CARE LUCREAZA LA NORMA SI ATUNCI E NORMAL SA FIE TOATA ZIUA PE DRUM.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

19 ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago