Categories: Comunitate

Investiţii social-culturale la Zam

Magdalena Şerban

Comuna Zam îşi dezvoltă viitorul, alături de istorie. Banii sunt puţini la bugetul local, dar administraţia e hotărâtă să-i sporească prin atragerea de fonduri europene sau de la Guvern.
 

Grădiniţă pentru copiii comunei
Cuprinsă într-un program naţional, cu derulare în perioada 2007-2013, comuna Zam va beneficia de o nouă grădiniţă în satul-centru de comună. „Am semnat documentele, iar prin luna mai, se preconizează începerea lucrărilor. Guvernul va asigura 80 la sută din valoarea investiţiei, iar primăria va avea o cofinanţare de 20 la sută. Astfel, noi vom monta centrala şi vom împrejmui terenul aferent grădiniţei. Capacitatea acesteia  va fi de 30 de locuri, va avea teren de sport şi de joacă şi va mai beneficia şi de o serie de facilităţi. Din martie, vom demara şi lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Zam, pentru care a fost susţinută licitaţia. Am alocat în buget suma de 1,2 milioane de lei, cât reprezintă investiţia“, afirmă Gheorghe Sicre (foto), primarul comunei Zam.

,,Anul acesta, vrem bani europeni“
Pe lângă lucrările cotidiene, susţinute din bugetul local, edilii mai preconizează întocmirea şi depunerea unui proiect pe Măsura 125, pentru modernizarea drumurilor comunale agricole, în valoare de un milion de euro, dar şi unul pe Măsura 313, pentru un Centru de Informare Turistică, în valoare de 200.000 de euro.
„Vrem să găsim locaţia necesară pentru acest program de promovare a zonei. Oricine ne vizitează, poate să descopere multă istorie. Legenda lui „Faţă Neagră”  (Vasile Nopcea), al cărui nume provine, se zice, de la masca neagră pe care şi-o trăgea pe faţă în timpul nopţilor în care se transforma în bandit la drumul mare, este un bun prilej ca lumea să vină în contact cu  adevărata poveste şi mărturie populară. Centrul de informare va fi în satul centru de comună, însă, dorim să-l plasăm într-o locaţie potrivită. Iar, pentru că nu putem avea un turism  fără drumuri asfaltate, tot anul acesta, din bugetul local, dorim să mai facem modernizări la drumurile comunale”, mai spune edilul şef din Zam.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago