Sport

TAS: Simona Halep revine pe terenul de tenis

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a emis decizia oficială în cazul Simonei Halep (foto), iar suspendarea sportivei se re­duce la doar 9 luni, termen care curge de la data de 7 octombrie 2022.
Ca urmare a deciziei TAS, Simona Halep poate reveni în circuitul profe­sionist de tenis, pentru că a depășit cu mult cele 9 luni de suspendare, scrie stiripesurse.

Se anulează
În decizia TAS, cei de la ITIA, care o con­damnaseră la 4 ani de suspen­dare, sunt obligați să îi plătească Simonei Halep 20.000 de franci elvețieni taxe de jude­cată.
Comisia de la TAS a emis următoarea decizie:
1. Recursul formulat de Simona Halep la 28 sep­tem­brie 2023 împotriva deciziei pronunțate la 22 septembrie 2023 de către Tribunalul inde­pen­dent al ITF este admisibilă și se admite în parte.
2. Recursul depus de Agenția Inter­na­țională de Integritate în Tenis (ITIA) la 14 decembrie 2023 împotriva deciziei de­cizia pronunțată la 22 septembrie 2023 de Tribunalul independent al ITF este ad­misibil și se respinge.
3. Decizia pronunțată la 22 septem­brie 2023 de către Tribunalul inde­pen­dent al ITF se anulează.
4. Se constată că Simona Halep a comis încălcări ale regulilor antidoping în temeiul articolelor 2.1 (prezență) și 2.2 (utilizare) din Programul antidoping în tenis 2022 ca urmare a prezenței unei substanțe interzise (Roxadustat) în pro­ba sa de urină recoltată în timpul com­petiției la 29 august 2022.
5. Simona Halep este sancționată cu o perioadă de suspendare de nouă (9) luni, începând cu data de 7 octombrie 2022.
6. Simona Halep beneficiază de credit pentru suspendarea provizorie exe­cu­tată începând cu 7 octombrie 2022.
7. Toate rezultatele obținute de Simona Halep în competițiile care au avut loc în perioada 29 august 2022 până la 7 octombrie 2022 sunt des­ca­li­fi­cate, cu toate consecințele care decurg de aici, inclusiv pierderea oricăror me­dalii, titluri, punctele din clasament și premiile în bani.
8. Sentința se pronunță fără cheltuieli de judecată, cu excepția cheltuielilor de judecată în valoare de 1.000 CHF (o mie franci elvețieni) plătite de fiecare dintre Simona Halep în ceea ce privește apelul său și de International Tennis Integrity Agency (ITIA) în ceea ce privește apelul său, care sunt reținute de TAS.
9. Agenția Internațională de Integri­ta­te în Tenis (ITIA) este obligată să plă­tească Simona Halep suma de 20.000 CHF (douăzeci de mii de franci elvețieni) cu titlu de contribuție la cheltuielile de judecată și alte cheltuieli ale acesteia su­portate în legătură cu această pro­ce­dură de arbitraj”, arată comunicatul TAS.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

„Fără Bariere, TOT Adevărul despre droguri”, la Deva

Ultimul popas din această primă etapă a caravanei #farabariere a fost făcut la Deva, în…

2 minute ago

Cum folosesc cei de la Dreapta Unită Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara

Se dau corecți și cinstiți, dar folo­sesc instituțiile statului ca să-și lanseze candidații pentru alegerile…

3 minute ago

Lucian-Ioan Rus, candidatul PSD la funcţia de primar al Devei: Candidatura mea este pentru deschiderea comunităţii către un nou proiect de dezvoltare

Lucian-Ioan Rus și-a depus candi­da­tura pentru funcția de primar al mu­ni­ci­piului Deva. Rus a spus…

10 minute ago

Bicicleta „câştigă” teren, la Orăştie

Magdalena Șerban Municipiul Orăștie derulează în pre­zent 2 proiecte de investiții pentru ame­najarea de piste…

11 minute ago

Apel al primarului din Zam, către cetăţenii comunei

Iarna, car și vara, sanie – spune un proverb românesc vechi, dar cu mult tâlc…

11 minute ago

FCSB este noua campioană a României. Echipa nu mai câştigase titlul din 2015

FCSB a câştigat titlul de campioană a României la fotbal, sâmbătă seara, după ce a…

14 minute ago