Categories: Comunitate

Târgul de la Pui, cu restricții, dar plin de lume

Magdalena Șerban

În zi de sărbătoare creștină, de Sfânta Paras­cheva, la Pui a avut loc cel mai mare târg din județ, eveniment care de mult timp adună întreaga suflare a momârlanilor, a celor din Țara Hațegului, precum și a multor hu­ne­doreni și oaspeți din alte colțuri ale țării. Obiectivul principal râmâne negoțul, la care se adaugă plăcerea de a lua pulsul pieței.

S-au găsit de toate
Că a fost vorba de turtă dulce, de vată pe băț, de mici și virșli, de haine sau oale, în­căl­țăminte ori unelte pentru gospodărie, totul a fost la mare căutare. Administrația publică din Pui a mai bifat încă o ediție de succes, ducând mai departe tradiția strămoșilor și lă­sând lumea să se bucure de ceea ce înaintașii au practicat an de an, și anume participarea la vestitul târg de toamnă. În ciuda vremii capricioase, a frigului care nu prea te-a lăsat să stai locului, oamenii au plecat acasă încântați că au putut vedea care mai sunt prețurile la produsele agricole și mai ales cum se anunță finalul de an în ce privește acest sector. S-au spus glume, s-au schimbat pă­reri, s-a socializat și s-a bătut palma când cine­va nu a vrut să plece acasă cu mâna goa­lă. În fond, târgul de la Pui dă, oarecum, startul neoficial al perioadei de iarnă. Dar cu toate acestea, primarul de aici, Victor Stoica, are și un ușor gust amar. Și pe bună dreptate. “Din nou, au fost restricții în ce privește comer­cia­lizarea animalelor, neputând fi aduse la târg. În fiecare toamnă, lumea abia așteaptă aceas­tă manifestare, char și numai pentru a vedea cum se vând porcii pentru Crăciun, spre exemplu. Unii îi târguiau, din timp, dar iată că nu s-a putut nici acum să se cân­tă­rească astfel de lucruri până la urmă firești în viața oricărui gospodar. Târgul fără animale e ca un loc plin, dar pustiu. Totuși, participarea a fost una neașteptat de numeroasă pentru vremurile prin care suntem nevoiți să trecem, cu toții. Am respectat normele sanitare și de distanțare impuse de cadrul legal pentru a preveni răspândirea SARS-COV2 și am în­cer­cat, pe cât posibil, să nu stăm umăr lângă umăr. Sperăm ca la anul să ne recuperăm normalitatea și să revenim la viața de dinainte. Doamne ajută să se întâmple asta. Mulțumesc tuturor pentru participare, fie că s-a venit ca și cumpărător, fie ca vânzător ori simplu pasager”, a declarat primarul comunei Pui, Victor Stoica.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii dintr-o regiune din sudul județului că un consilier încasează din avutul public fără…

7 ore ago

Bulina albă

Dorel Vartolomei, pensionar miner din Petrila Pentru că a amenajat din fonduri proprii o zonă…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae M., recidivist din municipiul Vulcan Pentru că a fost arestat preventiv de Judecătoria Petroșani,…

7 ore ago

Recuperarea brățărilor dacice, abandonată

Brățările au fost realizate de meșteri din vremea dacilor, descoperite la Sarmizege­tusa Regia, într-o manieră…

7 ore ago

Au salvat-o și au dus-o la echipajul SMURD

Ieri, o echipă de salvatori montani ai Serviciului Salvamont a Consiliului Ju­dețean Hunedoara a intervenit…

7 ore ago