Cel mai mare liceu din Hunedoara a intrat în reabilitare

Adriana Năstase

Pentru că ne-a obișnuit cu proiectele de investiții, edilul șef al Hunedoarei ne anunță că a început modernizarea celui mai mare liceu din municipiu. Este vorba despre rea­bilitarea şi creşterea eficienţei energetice a clădirilor 1, 2, 4 şi a cantinei Liceului Teh­no­logic “Matei Corvin”. Proiectul are o valoare totală de 13,3 milioane de lei, bani europeni obţinuţi prin POR 2014 – 2020.

Totul pentru școli
Cele patru clădiri vor fi izolate cu sisteme compozite a căror grosime va fi de 20 de cm, vor avea acoperişuri reabilitate, planşee cu ter­moizolaţie groasă de 30 de cm şi vor fi încălzite de o centrală termică nouă, pe biomasă sub formă de peleţi, cu un ran­da­ment mult mai bun şi cu emisii de CO2 mult mai scăzute. De asemenea, vor fi înlocuite re­ţe­lele de distribuţie a agentului termic. Pro­iectul mai prevede, printre altele, şi rea­bi­lita­rea instalaţiei de iluminat precum şi rea­li­zarea unei instalaţii moderne de prevenire şi stin­gere a incendiilor, după standardele actuale.
„Ne-am propus, de la bun început, să în­toc­mim cât mai multe proiecte pentru reabilitări de şcoli, deoarece infrastructura şcolară din oraş era învechită. N-am mai dorit să mergem pe reparaţii parţiale. Singura soluţie a fost şi rămâne accesarea de fonduri neram­bur­sa­bile, europene sau guvernamentale. S-au reabilitat fosta şcoală Generală Nr. 12, fosta Şcoală Generală nr. 8 şi trei grădiniţe. La alte trei grădiniţe şi la Colegiul Naţional „Iancu de Hu­nedoara” lucrările sunt în derulare. Mă bu­cur că s-a ajuns, în sfârşit, şi la momentul în­ce­perii lucrărilor la «Matei Corvin». Vom con­tinua proiectele de acest fel. Urmează fosta Şcoală Generală Nr. 6, unde, de asemenea, sper să poată începe lucrări în viitorul cât mai apropiat. Îmi doresc ca, în următorii 3 ani, ab­so­lut toate unităţile de învăţământ din mu­ni­cipiu să fie reabilitate, modernizate şi dotate cu tot ce este nevoie. Pentru asta, am gândit deja noi proiecte pentru care vom solicita fi­nan­ţare europeană”, spune primarul Hune­doarei, Dan Bobouţanu.
La Liceul Tehnologic “Matei Corvin”, Pri­mă­ria municipiului Hunedoara mai are în im­ple­mentare un al doilea proiect, în valoare de 8,2 milioane de lei, care vizează, în principal, rea­bilitarea, modernizarea şi dotarea Atelierului 2 de practică şi amenajarea unui teren de sport cu balon presostatic.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

13 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

13 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

13 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

13 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

15 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

15 ore ago