Categories: Reportaj

Tânãrul student din Brad care a creat husa de telefon care creşte autonomia bateriei este curtat de mai multe firme. Invenţia lui Rãzvan Mãrcuş stârneşte interesul fabricanţilor

Natalia Bumbac

Tânărul inventator din Brad, Răzvan Mărcuş (foto), viitor absolvent al Facultăţii de Mecanică din Cluj-Napoca – specializarea Mecatronică, a inventat şi confecţionat un dispozitiv sub forma unei huse, care pe lângă rolul de protecţie a telefoanelor mobile sau a tabletelor, duce la creşterea autonomiei bateriilor. Acesta ar putea semna un contract cu o firmă privată care este dispusă să înfiinţeze o linie de producţie pentru fabricarea dispozitivului.
A depus actele la OSIM
„După apariţia articolelor în presă, am fost contactat de mai mulţi reprezentanţi ai unor firme, care s-au arătat interesate să producă dispozitivul creat de mine. M-au contactat pe Facebook, asta, aşa ca să se vadă că este bună la ceva reţeaua de socializare. Până acum sunt patru firme care doresc exclusivitate în producţie şi altele şase care doresc să îmi ofere suportul necesar pentru o colaborare fie în distribuţie, cercetare, marketing etc. Dacă toate lucrurile merg aşa cum trebuie, până în luna noiembrie a. c. s-ar putea concretiza ceva. Sunt firme care cred în ideea mea şi au viziunea că este un produs de succes”, a declarat Răzvan Mărcuş pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Tânărul a mai afirmat că în negocierile pe care le are cu firmele dispuse la o colaborare este consiliat de un avocat. Iar, pentru a-şi proteja invenţia, a depus actele necesare la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), în vederea brevetării dispozitivului. Totodată, a început demersurile pentru protejarea drepturilor de autor pe plan internaţional.
Transformă resursele de energie verde
Invenţia lui Răzvan Mărcuş presupune o husă ce conţine mai multe module menite să transforme toate resursele de energie verde în energie electrică. Astfel, creşterea autonomiei bateriei unui telefon sau a unei tablete devine posibilă până la sută la sută. Până acum, din cauza resurselor financiare limitate, acesta a reuşit realizarea unui număr de patru prototipuri care să fie funcţionale pe orice tip de telefon, însă adresabilitatea poate fi extinsă la scară largă, în condiţiile în care ar beneficia de o logistică performantă. Nu este singurul proiect personal al tânărului inventator, acesta mai are şi alte planuri, despre care am obţinut promisiunea că ne va ţine la curent.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • -,Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: mami_meda@yahoo.com

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago