Sute de salariați concediați de la Sews

Unul dintre cei mai mari angajatori din județ, Sews România, face din nou disponi­bilizări masive. Este vorba de concedierea a 250 de salariați.
„SEWS România a anunţat începerea unui nou proces de concediere colectivă, ca ur­mare a diminuării suplimentare a volumelor de producţie în contextul actualei crize din industria auto, care impune ajustarea nu­mărului de angajaţi cu noile planuri de pro­ducţie. Procesul de restructurare se des­făşoară în perioada martie – iulie 2022, iar cei aproximativ 250 de angajaţi care vor fi con­cediaţi vor beneficia de plăţi compensatorii conform prevederilor contractului colectiv de muncă la nivel de societate”, au informat reprezentanţii fabricii din Deva. În sep­tem­brie 2021, compania anunţa că peste 600 de angajaţi din judeţul Hunedoara vor fi dis­po­nibilizaţi până la finalul lunii ianuarie 2022. Procesul de concediere colectivă viza în­chi­derea punctelor de lucru din Haţeg şi Orăştie şi restructurarea activităţilor suport din fabri­cile din Deva şi Alba Iulia. „Motivul prin­cipal al acestei decizii este creşterea cos­turilor de producţie directe şi indirecte, rezul­tând în scăderea competitivităţii, precum şi criza actuală din industria auto în contextul pandemiei de Covid”, transmiteau re­pre­zen­tanţii SEWS România, într-un comunicat. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare în…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele din sudul județului nostru cum că un individ uns cu toate alifiile,…

18 ore ago

Bulina albă

Geanina Marin Diu, profesor la Grădinița PP3 din Petroșani Pentru organizarea unui spectacol caritabil în…

18 ore ago

Bulina neagră

Marius Ș., din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat la închisoare după ce a…

18 ore ago

Dragoste cu năbădăi între doi foști soți din Vulcan

Ea a invocat faptul că este o victimă a partenerului, că este abuzată fizic și…

18 ore ago

Amintirea unui cântec frânt…

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, a organizat un…

18 ore ago