Politica si administratie

Sute de măsuri în Strategia Națională pentru Tineret

Natalia Intotero (foto), ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a declarat că Strategia Na­ţio­nală pentru Tineret 2023-2027 a fost pusă în transparență deci­zio­nală.

Avizare de către ministere
„În prezența reprezentanților funda­ţiilor, federaţiilor, asociaţiilor şi orga­ni­zaţiilor non guvernamentale am sem­nat cel mai important document stra­tegic esențial pentru dezvoltarea poli­ticilor pentru tineret.
Strategia Naţională pentru Tineret a fost realizată pe baza unui plan de acțiuni pentru următorii cinci ani și cuprinde peste 630 de măsuri pentru tinerii din România. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a intrat în linie dreaptă în ceea ce pri­vește Strategia Naţională pentru Tine­ret. Proiectul a fost pus în trans­pa­rență decizională, urmând ca apoi să fie trimis spre avizare ministerelor cu atribuții în implementare. Ultimul pas va fi aprobarea în ședința de Guvern.
Strategia Naţională pen­tru Tineret a fost elaborată de Ministerul Familiei, Ti­ne­retului și Egalității de Șanse cu ajutorul ex­per­ţilor Băncii Mondiale și cei ai Se­cre­tariatului General al Gu­vernului.
De asemenea, în ultimele șase luni au existat consultări permanente cu reprezentanți atât ai societății civile cât și ai instituțiilor publice – ministere, agenții – cu atribuții în implementarea planului de acțiuni aferent strategiei. (A.N.)

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago