Actualitate

Se rupe Coaliția? Vom avea anticipate?

Coaliția de la guvernare stă pe un butoi cu pulbere, după ce social-de­mocrații vor anumite măsuri fiscale, iar liberalii nu. Pesediștii susțin că mă­surile sunt necesare, altfel pierdem banii de la UE. În schimb, liberalii se opun cu vehemență supraimpozitării.

„Nu îmi permit să pierdem investițiile”
Premierul Marcel Ciolacu amenință PNL cu demisia și căderea guvernului. „Dacă nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă. Nu voi accepta ipocrizia. Nu caut vinovați, căutăm soluții împreună. Eu nu vin cu taxe noi. S-a dus perioada când ori la guvern, ori la parlament veneau anu­mite excepții. De când am fost învestit știam că voi juca cu mandatul pe masă, fiindcă este normal. Eu nu pot să mă duc acasă să mă duc în oglindă ca nu am luat măsurile, iar România a intrat într-o instabilitate și a pierdut cel mai important tren al ei, fiindcă nu sunt ipocrit. E posibil să pierd voturi, îmi asum, voi explica și în partid, dar acasă când mă duc și mă uit în oglindă, știu că am făcut ceea ce era corect pentru România. Eu nu îmi permit ca premier să pierd investițiile de la UE. Voi da înapoi în cazul în care văd că partenerul de coaliție încearcă să nu își asume”, a spus primul ministru.
„Ca liberali, nu putem susține nici o creștere de impozite și taxe, care lo­vește in cei care țin România pe linia de plutire. Principiul liberal, ((mai puțin, de la mai mulți)), a generat întotdeauna creșteri de venituri și scăderi ale eva­ziunii fiscale. Cota unica de impozitare introdusă de PNL a adus echilibru, pre­dictibilitate fiscală și încasări mai mari la bugetul de stat. La ora actuala, doar 1 din 4 contribuabili își plătește taxele la stat. Nu putem fi de acord cu supra­im­po­zitarea celui care deja plătește. Dar putem fi de acord ca găsirea celor care nu plătesc și astfel sa aducem noi venituri la buget”, a spus liberalul Florin Roman. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago