Categories: Sport

Suspans şi farmec în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Primele două clasate în ierarhia Ligii a IV-a au fost puse la colţ în etapa de sâmbătă, după dueluri de bună calitate, condimentate cu 13 goluri, iar diferenţa faţă de ocupanta locului trei s-a redus la doar trei lungimi. Şi, pentru că nici primăvara nu-i ca vara, partida care trebuia să decidă „cota aurului” dintre Aurul Certej şi Aurul Brad nu s-a disputat, din cauza terenului impracticabil.

Hercule(s) cu muşchi pe contraatac
Nou-promovata Hercules Lupeni şi-a încordat muşchii şi a devenit performera rundei de sâmbătă. Trupa din Lupeni a administrat primul eşec, scor 5-4, actualei lidere, Universitatea Petroşani, în anul 2013, după un meci jucat cu garda jos şi cu pasiune pentru fotbal. Gazdele au condus cu 1-0 şi 2-1 prin golurile semnate de Constantin Lupu (24) şi Adrian Zlate (42), dar lidera a replicat de fiecare dată prin Adrian Soare (35) şi Vlad Tudorache (49). A urmat golul de 3-2 marcat de Francisc Rasol (58), după care Hercules s-a închis în propria jumătate de teren şi a acţionat doar pe contraatac, trecând de doar patru-cinci ori în terenul advers. Tactica a dat roade, întrucât trupa din Lupeni s-a desprins la 4-2 prin golul lui Remus Moldovan (69), care a executat superb o lovitură liberă. Acelaşi rapid şi pragmatic jucător de contraatac a punctat şi în minutul 84 pentru 5-3, după ce Adrian Soare (71) marcase golul de 4-3. Universitatea a punctat pe final şi prin Sergiu Colţişor (90+2), dar a suferit primul eşec în retur, 4-5. Punctul slab al studenţilor a fost defensiva, care în ultimele două runde a încasat opt goluri (4-5 şi 3-3 acasă cu Retezatul Haţeg).

„Zimbri” cu pretenţii
Eşecul liderei îi dă aripi trupei Retezatul Haţeg, care s-a impus în derbiul etapei, 3-1 cu ocupanta locului doi, Minerul Uricani şi s-a apropiat la trei puncte de primele două clasate. Zimbrii au fost ţinuţi în şah în prima repriză de roş-negri, scor 1-1, dar s-au impus după pauză, câştigând cu 3-1. În urma acestor rezultate, lupta pentru promovare între Universitatea Petroşani (56 puncte), Minerul Uricani (56 puncte) şi Retezatul Haşeg (53 de puncte) este foarte palpitantă şi deschisă oricărui rezultat.
Pentru că în fotbalul mic există întotdeauna şi reversul medaliei, farmecul celor două meciuri de bună factură a fost un pic pătat de nedisputarea unui alt joc din cadrul etapei. Astfel, Aurul Certej şi Aurul Brad s-au aflat în imposibilitatea de a dovedi care-i mai strălucitoare, deoarece terenul de la Certej a fost impracticabil.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago