Categories: Sport

Suspans maxim în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Duelul pentru promovare în cele două serii ale Ligii a V-a este asemenea unui film de Alfred Hitchcock, deşi au mai rămas doar două etape până la final. Silva Miracol Hărău şi Unirea Veţel, liderele seriei a II-a, merg din victorie în victorie şi pot ajunge la finiş cu acelaşi număr de puncte. Cetate Răchitova şi CS Ghelari, primele clasate în seria I, sunt despărţite de un singur punct şi se vor afla faţă în faţă în ultima etapă.

Posibilă egalitate de puncte
Silva Miracol Hărău a continuat seria „minunilor“ din acest sezon, câştigând cu 4-0 partida de pe teren propriu cu Ponorul Vaţa. Trupa antrenată de Carol Gal are astfel o linie de clasament de invidiat, cu 18 victorii, patru remize şi un eşec, având 58 de puncte. Ocupanta locului secund, Unirea Veţel, a făcut instrucţie, scor 7-2, cu Unirea Lăpugiu, şi s-a menţinut la şase puncte distanţă de lideră. Printr-o stranie ironie a sorţii, echipa antrenată de Ciprian Luca are şanse reale de a o egala la puncte pe rivala sa, în ultimele două etape. În penultima rundă, Silva Miracol stă, iar Unirea are un meci teoretic uşor cu Santos Boz (locul 11), iar diferenţa se poate reduce la doar trei puncte. În fine, în ultima etapă, cele două combatante se vor afla faţă în faţă la Veţel, iar în cazul unei posibile victorii a Unirii, s-ar ajunge la egalitate de puncte, situaţie în care departajarea se va face pe baza rezultatelor directe. Silva Miracol s-a impus în partida tur cu 3-0, iar pentru ca Unirea Veţel să urce pe locul unu, are nevoie de victorie la o diferenţă mai mare.

Pe muchie de cuţit
Lupta e şi mai dramatică în seria I, întrucât echipele de pe primele două locuri sunt despărţite de un singur punct, după ce o perioadă s-au aflat la egalitate. Ambele echipe au trecut prin mari emoţii în runda de duminică, iar diferenţa dintre ele s-a redus de la trei puncte, la unul singur. Lidera Cetate Răchitova a fost ţinută în şah, scor 3-3, în meciul din deplasare cu penultima clasată, Narcisa Sălaşu de Sus, iar CS Ghelari s-a impus greu, pe teren propriu, 1-0, în faţa celor de la Berianul Beriu (locul 11). „Rezultatul final a fost influenţat în mod decisiv de arbitrajul defavorabil al centralului Ovidiu Cîrstea, din Petroşani. Jucătorul nostru Marin a ajuns la spital cu arcada spartă, dar cel care l-a lovit nu a fost eliminat. Cartonaşul roşu pentru cei din Sălaş a apărut doar pe final, când cei de la Narcisa au comis henţ pe linia porţii”, a spus Eugen Băiconi, preşedintele echipei Cetate Răchitova.
În penultima etapă, Cetate Răchitova joacă, acasă, cu ultima clasată, AS Sântămăria Orlea, CS Ghelari va evolua în deplasare împotriva celor de la Sargeţia Bretea Română (locul 6). În cazul în care diferenţa de un punct se va menţine, verdictul promovării se va da în ultima etapă, când cele două rivale se vor afla faţă în faţă pe terenul din Ghelari. În partida tur de la Răchitova, scorul a fost 2-1 pentru Cetate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

7 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

7 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

7 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

7 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

7 ore ago