Categories: Sport

Succes cu două feţe

Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva şi-a încordat muşchii, dar şi-a arătat şi slăbiciunile în partida cu Spicom Sfântu Gheorghe, câştigată cu 7-6 (4-0), duminică, acasă. „Linia întâi” a făcut instrucţie cu adversarii şi a condus cu 5-0, însă „linia a doua” a risipit agoniseala, fiind egalată, 5-5. Finalul a fost pe muchie de cuţit şi devenii s-au impus la limită, dar meritat, 7-6.
Demonstraţie de futsal
Trupa deveană este strălucitoare cât timp pe teren se află „titularii”. Cu internaţionalii din lot în teren, Autobergamo şi-a arătat virtuozitatea şi a marcat gol după gol. După trei ocazii parate de portarul advers, Cristi Matei (min. 5) a deschis scorul cu un şut puternic de pe stânga, pe sub portar, 1-0. Acelaşi Cristi Matei a ţintit transversala în minutul opt,  pentru ca în minutul 11, fratele său, Robert Matei (foto), să marcheze un gol superb după un un-doi elegant cu Robert Lupu: 2-0. Recitalul fraţilor Matei a continuat cu o dublă semnată de mezinul Cristi în minutul 14, tot cu un şut pe sub portar, şi în minutul 17 cu un şut puternic din afara careului. După pauză, antrenorul-jucător Robert Lupu (22) a mărit avantajul devenilor la 5-0, transformând un penalti, după un fault al portarului la Robert Matei.
Risipă şi emoţii
La acest scor confortabil, Autobergamo a trimis în teren „linia a doua”. Din păcate, „rezervele” s-au făcut de râs şi au risipit toată agoniseala coechipierilor, încasând cinci goluri consecutive, astfel că scorul a devenit egal 5-5. Pentru Spicom au punctat pe Ticalo (29), Redondo (29, 31, 33) şi Duque (30), pe fondul unor erori, bâlbâieli sau gafe ale tinerilor din echipa deveană. Cum exista riscul să se scape printre degete victoria şi cele trei puncte puse în joc, pe teren a revenit prima linie. Imediat, Robert Matei (min. 34) a dus scorul la 6-5,  printr-un gol splendid, după ce a driblat doi jucători şi portarul. Acelaşi valoros internaţional devean a reuşit tripla în minutul 35, cu o torpilă din afara careului şi a securizat victoria, scor 7-5. În ultimele secunde, Duque a stabilit scorul final la 7-6, din lovitură de penalitate, după şase greşeli acumulate de deveni. În urma acestei victorii, Autobergamo se menţine pe primul loc al Ligii I şi aşteaptă pasul greşit al rivalei City’us Târgu Mureş care joacă azi, acasă, cu Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.

Mesagerul Hunedorean