Strategia Devei, luatã la puricat de neorepublicani

Volodia Macovei

Corneliu Berari, vicepreşedintele Partidului Noua Republică, prezent la Deva vineri, a ţinut să comenteze punctele slabe şi lipsurile din strategia de dezvoltare propusă de municipalitatea deveană.
Şef de Birou Proiecte şi Internaţionalizare la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, vicepreşedintele Noii Republici, Corneliu Berari, desfăşoară activităţi de coordonare a procesului de realizare şi implementare de proiecte în cadrul agenţiei, dar şi de promovare a Regiunii Vest la nivel internaţional. Comentariile sale, referitoare la strategia de dezvoltare pusă în dezbatere publică de conducerea municipalităţii din Deva, se referă mai ales la ambiguităţi ale acestui document.
Corneliu Berari susţine că intenţia municipalităţii devene de a armoniza obiectivele asumate la nivel municipal cu cele regionale, naţionale şi, în ultimă instanţă, cu ţintele definite la nivel european de Agenda 2020, este salutară. Totuşi, spune vicepreşedintele Noii Republici, documentul prezentat drept strategie nu corespunde exigenţelor minime ale unei strategii. „Printre deficienţele acestui document se numără: lipsa unei prioritizări reale a acţiunilor propuse, absenţa indicatorilor cantitativi necesari pentru a măsura acţiunile, inexistenţa unui calendar privind implementarea activităţilor propuse şi nu în ultimul rând, absenţa unei estimări a costurilor financiare necesare pentru atingerea obiectivelor aşa-zisei strategii. În starea actuală, acest document voluminos de 676 de pagini e asemenea unei căpiţe în care au fost aruncate fără discernământ texte de calitate variabilă”, a declarat Corneliu Berari.
Alături de el, liderii hunedoreni ai Noii Republici spun că cetăţenii Devei „sunt deplin îndreptăţiţi să ceară din partea administraţiei un document strategic redactat cu profesionalism” şi să afle cât a costat acest document. Ei spun că vor trimite o adresă oficială Primăriei Deva, prin care va solicita furnizarea de informaţii privind procesul redactării şi costurile aferente.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

19 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

19 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

19 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

19 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

19 ore ago