Categories: Stiri

Ştiri

Bac cu întârziere
Peste 5.000 de elevi hunedoreni au aşteptat ieri, mai bine de o oră, să susţină penultima probă a examenului de bacalaureat. Cu toate că examenul ar fi trebuit să înceapă la ora 9, variantele extrase au ajuns în centrele de examinare din judeţ cu o oră mai târziu. „A fost o problemă cu serverul Ministerului Educaţiei. Subiectele de examen au ajuns mai târziu decât era prevăzut, cele mai mari întârzieri, aproximativ o oră, înregistrându-se în centrele de examinare unde există subcomisii. Elevii au fost anunţaţi şi nu s-au înregistrat probleme”, a declarat Sorin Radu, inspectorul şcolar general. (A. Năstase)

S-au aprobat tichetele de sănătate
Guvernul a aprobat, ieri, introducerea tichetelor de sănătate reprezentând contribuţia personală la plata serviciilor medicale, în limita unui plafon maxim anual de 600 lei, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac. El a precizat că persoanele din categorii defavorizate vor fi scutite de la plata acestei contribuţii. Potrivit ministrului, introducerea acestor tichete reprezintă şi o condiţie inclusă în acordul încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Femeie omorâtă când traversa strada
O femeie care traversa strada printr-un loc nepermis, a fost lovită, în Petroşani, de maşina condusă de Dorin A., de 41 de ani, din oraşul Petrila. În urma impactului, victima a fost proiectată pe un alt autoturism, condus de Constantin P, care circula regulamentar. Accidentul s-a petrecut pe strada Livezeni, din municipiul Petroşani. În urma impactului, femeia a decedat. (A. Năstase)

A ameninţat un consătean
Un bărbat din comuna Băiţa, Dumitru M., de 62 ani, este cercetat în stare de libertate, după ce poliţiştii au stabilit că la jumătatea lunii iunie, el l-a ameninţat şi jignit pe un consătean. Bărbatul a refuzat, se pare să restituie mai multe bunuri pe care partea vătămată le-a folosit la efectuarea unor lucrări de tencuit la imobilul învinuitului. Suspectul este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de insultă, ameninţare şi abuz de încredere. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean