Categories: Comunitate

Staţia de epurare de la Haţeg va fi gata înainte de termen

Cristina Ghenea

Cea mai modernă staţie de epurare din judeţul Hunedoara va fi dată în folosinţă în oraşul Haţeg, până la sfârşitul acestui an. Lucrările au început la mijlocul lunii martie, iar în prezent, sunt pe jumătate finalizate.

Fonduri de la Mediu şi din bugetul local
Investiţia pentru noua staţie de epurare a apei a fost realizată în baza unui proiect câştigat de Primăria oraşului. „Costurile totale de execuţie se ridică la aproximativ 15 milioane lei, iar din această sumă, 15 la sută reprezintă contribuţia primăriei, din bugetul local”, a declarat primarul Haţegului, Nicolae Timiş. Acesta a mai adăugat şi că lucrările ar fi trebuit finalizate abia în anul 2012, potrivit convenţiei care a fost încheiată cu Ministerul Mediului, însă, muncitorii au reuşit deja să construiască mai bine de jumătate din staţie şi astfel, în acest an, va putea funcţiona.

Cea mai modernă din judeţ
Edilul şef spune că locuitorii Haţegului vor fi principalii beneficiari ai staţiei de epurare. De altfel, proiectul a fost gândit în aşa fel, încât staţia să acopere nevoile unui număr de locuitori de trei ori mai mare decât are în prezent oraşul. Asta, pentru a nu fi necesară, peste 30-40 de ani, o nouă investiţie. Şi pentru a rezista în timp, accentul s-a pus pe un nivel de performanţă cât mai ridicat. Asta înseamnă că modulele de epurare asigură îndeplinirea unor standarde de calitate avansate, pentru ca apele deversate să fie la parametrii ceruţi prin normele de mediu. Iar pentru că normele prevăd renunţarea la treapta chimică, dacă nu este neapărată nevoie de ea, staţia va funcţiona cu două trepte de epurare, mecanică şi biologică. Astfel, riscul unor poluări accidentale este evitat.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • adeca, ce se intimpla. ieu am facut d, astea toate femeile si barbatiiiii sa vina la mine ca ca mine nu gasesc ca ieu am costum alb ca paretiii de la zam si va rog frumos ca ca zilnic sa veniti cu laude la adresa mea altfel ma supar si trimit bocii mei pe voi sa va epureze pe toti dusmaniii mei

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

6 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago