Categories: Sport

Start spre un nou trofeu în „Cupa României”

Ciprian Marinuţ

Lidera Ligii I de futsal, Autobergamo Deva, va disputa, azi, primul meci din actuala ediţie a „Cupei României” cu obiectivul de a-şi apăra trofeul cucerit în ediţia trecută. Echipa antrenată de Florin Ignat se va duela, în faza optimilor de finală, în deplasare, cu Spicom Sfântu Gheorghe, una dintre cele două echipe în faţa căreia a pierdut în campionat.

Speră să scape de ghinion
Favoriţi prin prisma clasamentului în care Spicom ocupă locul cinci, devenii au totuşi emoţii pentru meciul de azi, întrucât la ultima întâlnire directă cu gruparea din Covasna scorul le-a fost defavorabil. „Spicom nu a fost mai bună sau mai puternică în acel meci, dar noi am avut ghinion. Am ratat enorm, iar ei au marcat două goluri din trei ocazii. Suntem supăraţi că am pierdut în campionat, dar vrem să uităm de acel meci. Sunt convins că lucrurile vor sta cu totul diferit în meciul din Cupa României şi vom câştiga”, a spus antrenorul – jucător al liderului Ligii I, Florin Ignat. În campionat, Autobergamo a învins Spicom cu 10-0 la Deva şi a pierdut cu 1-2 în deplasare. Pentru partida de azi, Autobergamo are tot lotul valid cu excepţia portarului Petrişor Toniţa, care va lipsi o lungă perioadă din cauza unei accidentări. Jucătorul echipei din Deva a fost diagnosticat cu ruptură de ligamente la genunchiul piciorului drept şi va trebui să se opereze, iar recuperarea va dura în jur de şase luni. Partida Spicom Sfântu Gheorghe – Autobergamo Deva  se va juca azi, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor, şi va fi arbitrată de cuplul Bogdan Sorescu  (Piteşti) – Georgian Ionescu (Buzău).

Încă un duel de foc
Tragerea la sorţi a programului optimilor Cupei României s-a desfăşurat fără a se ţine cont de criteriul capilor de serie, astfel că echipele de forţă ale campionatului au picat cu adversari incomozi. Pe lângă lidera Autobergamo Deva, care se va duela cu echipa de pe locul cinci, şi ocupanta locului doi, Informatica Timişoara, are meci greu, întrucât va juca pe terenul ocupantei locului patru, United Galaţi. În vreme ce, fruntaşele au partide de foc, într-un alt meci din faza optimilor de finală se vor întâlni două grupări din eşalonul secund. În celelalte jocuri ale optimilor se vor întâlni: Colţea 1920 Braşov – KSE Târgu Secuiesc; Bukovina Vicov – Dunărea Călăraşi; Imperial Wet Gheorgheni – Pro-Tineret Sighişoara; City’Us Târgu Mureş – Muncitorul Reşiţa; Concordia Chiajna – FK Odorheiu Secuiesc; United 2 Galaţi – CSMS Iaşi. În optimi, United Galaţi participă cu ambele echipe ale clubului, după ce satelitul a beneficiat de retragerea din campionat a adversarei din Cupă, Galactic Focşani.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago