Categories: Sport

Adversar „complicat” în optimile Cupei României

Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva va avea o misiune dificilă în tentativa de a-şi apăra trofeul Cupei României, cucerit în ediţia trecută de campionat, întrucât în optimile competiţiei va da piept cu Spicom Sfântu Gheorghe, conform tragerii la sorţi desfăşurată, ieri, la sediul FRF. Gruparea harghiteană este unul dintre cei mai complicaţi adversari posibili pentru trupa din Deva, având în vedere că face parte din grupul select de două echipe care au câştigat în faţa formaţiei devene în acest sezon.

Tragere la sorţi nedreaptă
Tragerea la sorţi a programului optimilor Cupei României s-a desfăşurat fără a se ţine cont de criteriul capilor de serie, astfel că echipele de forţă ale campionatului au picat cu adversari incomozi. Ca dovadă, primele două clasate, Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara, se vor duela cu echipele de pe locurile patru (United Galaţi) şi cinci (Spicom Sfântu Gheorghe) ale Ligii I, în vreme ce într-un alt meci se vor întâlni două grupări din eşalonul secund, respectiv Imperial Wet Gheorgheni şi Pro – Tineret Sighişoara. În ciuda acestei noi ciudăţenii a organizatorilor şi a eşecului din campionat suferit la Sfântu Gheorghe, Dorin Popa, finanţatorul echipei Autobergamo Deva, consideră că echipa sa se va califica mai departe. „Tragerea la sorţi fără nici un fel de urne valorice a fost o greşeală a organizatorilor. Oricum, eşecul din campionat de la Sfântu Gheorghe a fost o greşeală care nu se va mai repeta şi în Cupă. Va fi greu, pentru că avem programate trei meciuri într-o săptămână, dar Cupa e un obiectiv important pentru noi şi cred că echipa se va califica mai departe”, a spus Dorin Popa. În campionat, Autobergamo a învins Spicom cu 10-0 la Deva şi a pierdut cu 1-2 în deplasare.
Programul complet al optimilor: Spicom Sfântu Gheorghe – Autobergamo Deva; Colţea 1920 Braşov – KSE Târgu Secuiesc; Bukovina Vicov – Dunărea Călăraşi; Imperial Wet Gheorgheni – Pro-Tineret Sighişoara; City’Us Târgu Mureş – Muncitorul Reşiţa; Concordia Chiajna – FK Odorheiu Secuiesc; United 2 Galaţi – CSMS Iaşi; United Galaţi – Informatica Timişoara. În optimi, United Galaţi participă cu ambele echipe ale clubului, după ce satelitul a beneficiat de retragerea din campionat a adversarei din Cupă, Galactic Focşani.
Faza optimilor se va disputa în zilele de 2 şi 3 martie, însă programul poate suferi modificări în funcţie de televizări.

Spicom a pierdut cu naţionala
Jucătorii Cristian Matei şi Adrian Pânzaru, de la Autobergamo Deva, au făcut parte din prima linie a naţionalei de futsal a României în meciul amical cu Spicom Sf. Gheorghe, câştigat cu 3-2, la finalul săptămânii de tricolori. Antrenorul Robert Lupu a început partida cu Iancu – Cr. Matei, Călugăreanu, Pânzaru şi Szőcs, iar pe parcurs au mai jucat: Grigoraş – Pisică, Vl. Pavel, Ruxandari, Cataramă (de la Autobergamo Deva), D. Popescu, Mimi Stoica, Moldoveanu şi portughezul în curs de „naturalizare”, Paulo Ferreira. Golurile au fost marcate de: Gusty (25’42’’), Mario Puertas (29’50’’) / Vlăduţ Pavel (16’28’’), Liviu Ruxandari (28’37’’) şi Paulo Ferreira (29’13’’). Meciul a pus punct cantonamentului derulat săptămâna trecută de tricolori la Cheile Grădiştei şi s-a desfăşurat în faţa a 1.000 de spectatori.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago