Categories: Actualitate

Start la Red Bull X Alps. Toma Coconea, printre favoriţi

Toma Coconea (ROM) poses for portrait during the Red Bull X-Alps 2013 preshoot at Bischling in Werfenweng, Austria on July 2nd, 2013

Maximilian Gânju

Parapantistul din Petroşani, o legendă vie la Red Bull X Alps, porneşte într-o nouă aventură prin Alpii Europei. Toma Coconea (foto) se aliniază astăzi la start, într-o cursă premergătoare întrecerii.

În premieră pentru competiţia exclusivistă, organizatorii acesteia au decis să pună la bătaie mici „premii” care să constituie avantaje pentru concurenţi în marea întrecere ce debutează pe 5 iulie. Astfel, astăzi, joi, prologul va fi o cursă dură de alergare, căţărare şi zbor, iar pentru prima dată, toţi sportivii vor fi concentraţi într-o singură zonă, startul şi finişul fiind în acelaşi loc, Fuschl am See. Câştigătorii prologului vor avea parte de câteva avantaje, cum ar fi un avans de cinci minute la startul cursei principale. De asemenea, vor primi şi un Led Lenser Nightpass adiţional, pentru continuarea cursei pe parcursul nopţii. Toma Coconea este creditat şi la această mică întrecere ca unul dintre favoriţi, mai ales că o bună parte din traseu înseamnă căţărare, adică punctul forte al lui Tomi.
Prologul este un aperitiv pentru marea întrecere, iar parapantistul hunedorean este pregătit să urce pe podium la final. Coconea este singurul din competiţie care a participat la toate ediţiile de la primul start, iar popularitatea lui printre suporterii acestei competiţii se întinde pe tot mapamondul. Red Bull X Alps presupune parcurgerea unei distanţe de peste 1.000 de kilometri în zbor, alergare sau căţărare prin Alpi. Cursa începe în Salzburg, apoi se îndreaptă spre est, din Masivul Gaisberg spre Dachstein, de pe pantele căruia sportivii se lansează în lunga călătorie spre Monaco.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago