Categories: Sport

De 36 de ori campioni la „Memorialul Aurel Vlaicu”

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Palatul Copiilor Deva, filiala Brad, au fost la înălţime şi la a 36-a ediţie a Concursului Naţional „Memorialul Aurel Vlaicu”, desfăşurat la Deva, la finalul săptămânii. „Icarii” pregătiţi de Adrian Macsim au cucerit din nou trofeul pus în joc, după ce obţinuseră toate cele 35 de cupe de la ediţiile precedente, şi au un palmares perfect la această competiţie.
Lideri la trei din cele patru probe
Talentaţi, creativi şi multi-medaliaţi pe plan naţional şi internaţional, aeromodeliştii de la Brad au respectat tradiţia precedentelor 35 de ediţii ale „Memorialului Aurel Vlaicu”, singurul concurs naţional de aeromodele ce se desfăşoară în judeţul Hunedoara. Elevii „profesorului de zbor” Adrian Macsim au fost lideri în trei din cele patru probe de aeromodele ale concursului şi au câştigat şase dintre cele 12 medalii puse în joc. Andrei Aprodu şi Nicolae Onea au ocupat primele două locuri în proba de planoare F1H, iar istoria s-a repetat şi în competiţia de planoare radiocomandate cu motor termic, cu diferenţa că Onea a fost lider şi Aprodu pe locul doi. Andrei Aprodu s-a impus, apoi, şi în proba regină, cea a planoarelor profesionale F1A, şi s-a clasat pe locul trei în concursul de planoare radiocomandate cu motor electric. Prin cumularea rezultatelor din cele patru probe de aeromodele, echipa de la Palatul Copiilor Deva, filiala Brad, a fost lideră în clasamentul general şi a câştigat pentru a 36-a oară din tot atâtea ediţii, trofeul pus în joc. „Este o performanţă excelentă. Trăieşti un sentiment special atunci când ai un palmares perfect, cu 36 de victorii în 36 de ediţii anuale consecutive”, a afirmat Adrian Macsim. Pe locurile următoare s-au situat Palatul Copiilor Piteşti şi Clubul Copiilor Hunedoara. Competiţia de racheto-modele, care a cuprins probele de rachete S3A, rachete S6A şi machete rachete, a fost câştigată de rachetomodeliştii de la Şcoala Gimnazială Ghergheş (judeţul Dâmboviţa), iar locurile doi şi trei au fost ocupate de echipele PC Buzău 1 şi PC Buzău 2.
În top şi la „Cupa României”
Aeromodeliştii de la Aurul Brad au zburat excelent şi la etapa de „Cupa României” care s-a desfăşurat în ultima zi a Memorialului „Aurel Vlaicu” şi a fost rezervată seniorilor şi juniorilor profesionişti. Andrei Aprodu a triumfat în proba individuală de la categoria juniori, iar Nicolae Onea a ocupat locul trei, astfel că echipa de juniori de la Aurul Brad a fost lideră a clasamentului, înaintea celor de la PC Ploieşti şi CC Cristur Secuiesc. „Pe locul doi la individual, între cei de la Aurul, a urcat Tamara Kiss de la CC Cristur Secuiesc, astfel că podiumul a fost format din componenţii echipei naţionale a României, care va participa la Campionatul European în perioada 27 iulie-5 august”, a spus Adrian Macsim, antrenorul naţionalei de juniori a României. La seniori, Aurul Brad a ocupat locul doi la echipe, iar Ioan Mascovski s-a situat pe trei în ierarhia individuală.
Competiţiile s-au derulat la Aerodromul Teritorial Deva, de la Săuleşti, şi au aliniat la start peste 110 aeromodelişti de la 21 de cluburi din ţară. Concursul Memorial „Aurel Vlaicu” a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, DJTS Hunedoara, Palatul Copiilor Deva, Primăria Brad, CS Armata Aurul Brad şi Asociaţia Tinerilor pentru Tehnică şi Educaţie Brad.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago