Categories: Comunitate

Pentru că nu s-au efectuat toate lucrările prevăzute în proiect. Primarul n-a semnat recepţia la Piaţa Cioclovina

Natalia Bumbac

Lucrările de modernizare a Pieţei Agroalimentare de pe Aleea Cioclovina din municipiu au fost încheiate, ieri, reprezentanţii Primăriei Deva trebuind să recepţioneze construcţia. Doar că, acest lucru nu s-a întâmplat, pentru că primarul Petru Mărginean a descoperit câteva nereguli care l-au determinat să amâne acest moment.

Au termen o săptămână
„Nu am semnat recepţia lucrărilor de la Piaţa Agroalimentară Cioclovina, deoarece mai sunt câteva lucruri care trebuie finalizate. Le-am dat termen o săptămână, timp în care proiectantul trebuie să se pună de acord cu constructorul pentru a rezolva deficienţele constatate la inspecţia pe care am făcut-o împreună cu membrii Comisiei de recepţie de la primărie. Pot să vă spun că nu există o pistă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, ceea ce mi se pare inadmisibil. Aşa voi proceda cu toate lucrările la care va trebui făcută recepţia”, a afirmat Petru Mărginean, edilul Devei.

Mesele au fost rezervate
Potrivit directorului Serviciului Târguri, Pieţe, Cantine al Primăriei Deva, Laura Busuioc, valoarea totală a investiţiei a fost de 362.453,45 de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul local. Lucrările au constat în dezafectarea vechii pieţe, construite în anii ‘70 şi refacerea completă a construcţiei pe un schelet din metal. Au fost efectuate instalaţii de apă şi canalizare, care până acum lipseau, instalaţie electrică pe interior şi exterior şi de supraveghere. De asemenea, au fost construite grupuri sanitare. Piaţa are 38 de mese pentru fructe şi legume, un sector de lactate şi unul de flori. Tarifele pentru comercianţii care îşi vor vinde produsele în piaţă au fost stabilite de Consiliul local şi sunt de 3 lei pe zi pentru un loc. În acest moment, toate mesele au fost deja rezervate, spun reprezentanţii Primăriei Deva. Până acum, s-a achitat aproape jumătate din bani, restul sumei urmând să fie virată constructorului după ce se efectuează recepţia lucrărilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

9 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

9 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

9 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

9 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

9 ore ago