Categories: Sport

Start de sezon pe primul loc

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) (20 de ani), de la CNS „Cetate” Deva, a câştigat proba de săritura în lungime din cadrul primei etape a Campionatului Naţional indoor, concurs ce a deschis sezonul atletic oficial din România. În aceeaşi competiţie desfăşurată în weekend în Sala din Complexul bucureştean „Lia Manoliu”, Andrei Deliu, de la SCM Deva, s-a impus în concursul săritorilor cu prăjina.

Mai e nevoie de reglaje
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe s-a impus cu o performanţă de 6.49 metri, realizată din a cincea încercare, devansându-le pe Elena Panţuroiu (LPS Câmpulung Muscel) – 6.03 metri şi Andreea Teodorescu (CSM Oneşti) – 5.87 metri. Deţinătoare a recordului european indoor al junioarelor din 2015, cu 6,79 metri, Florentina a avut două sărituri depăşite şi a mai reuşit alte trei salturi peste şase metri: 6,41, 6,16, şi 6,35.  Antrenorul Nicolae Alexe a afirmat că e mulţumit de câştigarea competiţiei, dar a precizat că îşi dorea un rezultat peste 6,50 metri, chiar dacă a fost primul concurs din acest an. „E bine că a câştigat şi că e pe primul loc şi în 2016. Noi ne propusesem o săritură peste 6,50 metri, însă reglajul dintre elan şi săritură a avut un pic de suferit, având în vedere că e primul concurs oficial după cinci luni şi jumătate. Vom participa vineri la Campionatele Naţionale Universitare, apoi la un Grand Prix şi sper să crească progresiv valoarea săriturii. Oricum, pentru Campionatele Mondiale de sală, programate la Portland, SUA, în perioada 17-20 martie, este valabil baremul realizat anul trecut la Campionatul European”, a spus Nicolae Alexe. În aceeaşi probă, Georgiana Timu, în vârstă de 14 ani, tot de la CNS „Cetate” Deva, s-a clasat pe locul nouă cu o săritură de 5.12 metri.

Triumf detaşat
Andrei Deliu, de la SCM Deva, multiplu campion naţional în 2015, a fost singurul care a reuşit să treacă peste ştacheta înălţată mai sus de cinci metri în proba de săritură cu prăjina. Sportivul antrenat de Florin Bucur s-a impus cu un „zbor” de 5,10 metri, fiind urmat în clasament Florin Matei (CSM Oneşti) şi Bogdan Popa (Rapid Bucureşti), ambii cu performanţe de 4.70 metri.
Surpriza primei etape a sezonului atletic oficial a fost realizată de tânărul săritor în înălţime Marius Dumitrache (CSM Bucureşti), cu un rezultat promiţător – 2,26 metri. Pe locul secund s-a clasat Mihai Donişan, antrenat acum de fostul mare campion al probei, Sorin Matei, deţinătorul recordului naţional, care s-a oprit la 2,18 metri, fiind destul de prudent în acest început de sezon, cu o altă abordare a intrării în formă, întrucât este calificat deja la JO de la Rio de Janeiro.
Proba feminină de 1.500 m a revenit Ancuţei Bobocel (CSU Craiova), cea mai în formă semifondistă româncă la sfârşitul sezonului trecut, cu clasări excelente în competiţiile de cros. Ancuţa Bobocel s-a impus detaşat, în 4min.21sec78/100, la distanţă de următoarele două clasate, ambele de la CS Pandurii Tg. Jiu, Adela Bălţoi – 4min.28sec13/100 şi Andreea Piscu – 4min.32min53/100.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

19 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

19 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

19 ore ago