Categories: FlashSport

Start reuşit spre medaliile mondiale

Ciprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto), de la CNS „Cetate” Deva, a început cu dreptul sezonul competiţional în aer liber, dovedind că e în grafic cu pregătirea pentru a reveni pe podiumul Campionatelor Mondiale.

Victorii interne, cu ţintă internaţională
Sportiva antrenată de Nicolae Alexe s-a pregătit cum scrie la carte în pauza dintre sezonul indoor (în sală n.r.) şi cel în aer liber. Ca dovadă, Florentina Marincu a triumfat în probele de triplusalt şi la săritura în lungime, desfăşurate, la finalul săptămânii, în cadrul primei etape a Campionatelor Naţionale de Atletism în aer liber, ale Seniorilor, Tineretului şi Juniorilor I şi II. Atleta de 18 ani s-a impus în probele sale favorite, triplusalt şi săritura în lungime, în care deţine titlu mondial la nivel de cadete, cucerit în anul 2013 în Ucraina. La triplusalt, „Flori” s-a impus cu un „zbor” de 13,36 metri, la mare distanţă faţă de ocupanta locului secund, Andreea Lefcenco de la Farul Constanţa, care a sărit doar 12.50 de metri. Atleta din Şoimuş a câştigat, fără emoţii, şi la săritură în lungime, cu o performanţă de 6,43 de metri, fiind urmată în clasament de senioara Ionela Pistol (CSM Călăraşi/CSM Bucureşti) şi de Raluca Oprica, de la CSŞ Şoimii Sibiu, ambele cu sărituri de 5,95 metri. „A fost o competiţie de încălzire, fiind prima în aer liber din acest an, după care vom începe să creştem valoarea rezultatelor. Ne propunem ca Flori să fie potenţial maxim la competiţiile internaţionale de obiectiv, respectiv la Campionatele Internaţionale ale României (6 iunie, Cluj), Campionatele Balcanice (5-6 iulie), Campionatele Mondiale de Junioare I (SUA, 22-27 iulie) şi Campionatele Europene de senioare (Elveţia, 12-17 august). Florentina a îndeplinit deja baremul de calificare pentru Mondiale, atât la triplusalt, cât şi la săritura în lungime, şi mai trebuie să îşi confirme calificarea la Europenele de senioare. După cum s-a prezentat la primul concurs şi după cum s-a pregătit, îndeplinirea baremului la senioare (6,55 metri n.r.) nu va fi o problemă”, a afirmat antrenorul Nicolae Alexe.
La prima etapă a sezonului în aer liber au luat startul 319 atleţi (128 la feminin, 191 la masculin), de la 90 de cluburi din ţară. A doua etapă a Naţionalelor Seniorilor, Tineretului şi Juniorilor I este programată pentru 24 şi 25 mai.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago