Categories: Sport

Debut bun de sezon pentru atleţii din Deva

Federaţia Română de Atletism a organizat la finalul săptămânii trecute, la Bacău, pri­mul concurs de sală din acest început de an competiţional. De fapt au fost două concur­suri care s-au derulat în paralel: Cupa Bistriţei – ediţia cu nr. 36 şi prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de atletism indoor pentru categoriile de seniori, tineret şi juniori 1.
Competiţia a reunit sportivi legitimaţi la mai multe secţii de performanţă din ţară, mulţi dintre aceştia fiind prezenţi pentru a-şi verifica nivelul de pregătire şi pentru a acumula punc­tele necesare pentru califi­carea la Cupa Bal­canică (atât pentru juniori cât şi pentru se­niori) programată în luna februarie. Mai mult, pentru atleţii seniori, în luna martie sunt pro­gramate Campionatele Europene din Polonia şi sunt necesare să fie îndeplinite baremuri de calificare la competiţia continentală.
Sâmbătă, în prima zi de întreceri, deveanca Florentina Marincu-Iuşco (în foto, pe podium), legitimată la LPS Cetate Deva, a avut o evoluţie bună în proba de triplusalt, pe care a câştigat-o fără probleme, cu o săritură de 13,33 metri. În proba similară a băieţilor, Andrei Ovidiu Şitoianu, şi el legitimat la LPS Cetate Deva, unde se pregăteşte cu prof. Mihai Luca, a reuşit o frumoasă surpriză, câştigând proba cu o săritură care a măsurat 13,75 metri.
Claudia Florea, de la SCM Deva şi CS Ghelari (avându-l ca antrenor pe…primarul Emerson Toma), a câştigat, aşa cum ne aşteptam, pro­ba de 1.500 m a fetelor, cu timpul de 4:24,72, în timp ce hunedoreanul Adelin Daniel Pop (CSS Hunedoara ) a încheiat proba similară a băieţilor pe locul V, cu timpul de 4:16,60.
Ieri.duminică, în reuniunea programată în cursul dimineţii, în proba de săritura în lun­gime, Florentina Marincu-Iuşco s-a impus cu o săritură care a măsurat 6,35 m, în clasa­mentul probei punctând şi junioara Emilly Georgia Mihuţ (LPS Cetate Deva), care a sărit 5.04 m. La masculin Andrei Ovidiu Şitoianu a încheiat proba pe primul loc cu o săritură de 6.23 metri.
Junioara Elisa Xandra Marisia Enache (LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul secund în proba de săritura cu prăjina, finalizând com­petiţia la înălţimea de 1, 60 metri.
Cea de a doua etapă din cadrul campio­natului naţional de sală este programată la finalul acestei săptămâni, la Complexul Sportiv Lia Manoliu, din Bucureşti.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago