Categories: Sport

Start cu dreptul în retur

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Devatrans au câştigat, fără emoţii, cu scorul de 37-22 (18-7), partida din deplasare cu Naţional Braşov din prima etapă a returului Diviziei A, seria B. Cu 10 victorii din 11 partide disputate, echipa patronată de Marian Muntean continuă să ocupe locul secund în clasament în urma liderei CSM Bistriţa, care are punctaj maxim.

Victorie fără emoţii
Echipa pregătită de Adrian Palko a repetat aproape perfect şi la Braşov istoria meciului tur câştigat acasă, la 20 de goluri diferenţă, cu scorul de 45-25 (24-12). Naţional Braşov, grupare aflată pe locul opt în clasament, a fost o pradă facilă pentru Cetate, astfel că echipa din Deva s-a impus la 15 goluri diferenţă, 37-22, şi în sala „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov. De remarcat că în prima repriză, defensiva de la Cetate a funcţionat aproape perfect, astfel că gazdele au marcat doar şapte goluri, în vreme ce devencele au punctat de 18 ori.
Cetate are ca obiectiv în acest sezon revenirea în Liga Naţională, dar promovarea directă este o misiune dificilă, întrucât principala rivală, lidera clasamentului, CSM Bistriţa, are punctaj maxim şi a transferat multe jucătoare experimentate. Totuşi, Cetate are şi varianta promovării de pe locul secund prin participarea cu succes la turneul de baraj cu ultimele clasate în Liga Naţională.
În returul Diviziei A, seria B, Cetate Devatrans mai are de disputat următoarele partide: 23 ianuarie, etapa 13: CSU Oradea, acasă, în tur 37 – 25; 30 ianuarie, etapa 14: ACS Avram Iancu Arad, deplasare, în tur 50 – 14; 13 februarie, etapa 15: SCM Piteşti, acasă, în tur 39 – 24; 20 februarie, etapa 16: SC Mureşul Tg. Mureş, deplasare, în tur 33 – 22; 27 februarie, etapa 17: CSM Slatina, acasă, în tur 34 – 25; 5 martie, etapa 18: CSU Reşiţa, deplasare, în tur 33 – 22; 25 martie, etapa 19: ACS Sepsi Sf. Gheorghe, acasă, în tur 39 – 27; 30 martie, etapa 20: CSU de Vest Timişoara, deplasare, în tur 36 – 17; 9 aprilie, etapa 21: CSM Bistriţa, acasă, în tur 23 – 31; 23 aprilie, etapa 21: stă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

6 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

6 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago