Categories: Sport

„Stăpânii aerului”, la Cupa României

Ciprian Marinuţ

Aeromodeliştii de la Armata Aurul Brad au fost la înălţime la ediţia 2015 a „Cupei României”, desfăşurată la finalul săptămânii, în oraşul Victoria (judeţul Braşov). „Icarii” pregătiţi de Adrian Macsim au cucerit trofeele puse în joc în competiţia pe echipe atât la juniori, cât şi la seniori, şi au reuşit trei clasări pe podium în ierarhiile individuale, fiind lideri incontestabili ai competiţiei.

Două cupe şi trei medalii
Cu loturi competitive şi apropiate valoric la juniori şi seniori, aeromodeliştii de la Armata Aurul Brad au dominat autoritar întrecerea şi au câştigat trofeele puse în joc la nivel de echipe, la ambele categorii. La juniori, Aurul Brad a fost lider detaşat, la mare diferenţă de puncte, în faţa grupărilor Club Aeromodele Mizil şi Club Aeromodele Cristuru Secuiesc. Punctele necesare câştigării „Cupei României” au fost obţinute prin trei clasări fruntaşe pe locurile doi, trei şi patru în ierarhia individuală reuşite de Denis Grigorescu (copil instituţionalizat), Răzvan Borza şi Vlad Pantea. La seniori, echipa din Brad a devansat formaţiile SCM Piteşti şi CSU Ploieşti, după o luptă foarte echilibrată. Punctele echipei de seniori au fost realizate de Ioan Mascovschi, care a fost lider la individual, după baraj, Aurel Brânzoi, clasat pe locul patru, şi Ciprian Mureşan, ocupant al locului cinci. În întrecerea seniorilor, Aurul Brad a avut şi o echipă secundă care a ocupat locul cinci în clasamentul general, după ce Călin Becheşi a fost pe opt la individual, iar Traian Gheorghe a ocupat locul 14. „Rezultatele răsplătesc pasiunea şi seriozitatea aeromodeliştilor de la Aurul Brad şi ne dau speranţe la rezultate valoroase şi în competiţiile internaţionale care vor urma. S-a concurat pe un teren foarte propice zborului, iar calitatea acestuia a determinat Federaţia să propună organizarea în oraşul Victoria a unor etape de Campionat European şi Cupă Mondială în anul 2016”, a afirmat Adrian Macsim, antrenorul de la Aurul Brad.
La competiţia desfăşurată la finalul săptămânii au participat cele mai bune echipaje din ţară, componente ale Diviziei Naţionale de Aeromodelism, reprezentând 10 judeţe. Următoarea competiţie la care vor participa aeromodeliştii juniori şi seniori de la Armata Aurul Brad este o etapă de „Cupă Mondială” ce va avea loc în perioada 29-31 mai, în Serbia.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

3 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

3 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

3 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

3 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

3 ore ago