Specializați în furturi de scule electrice, capturați în urma unei razii

Doi suspecți sunt anchetați pentru o serie de spargeri, indivizii fiind prinși în urma unei acțiuni a poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara. Sus­pecții, doi bărbaţi, unul în vârstă de 22 de ani, din județul Gorj şi unul de 39 de ani, din municipiul Hunedoara, furau doar scu­le electrice, unelte pe care voiau să le vând­ă apoi, cel mai probabil, în târgurile de vechituri.

Fereastră deschisă
„Cei doi sunt bănuiţi de comiterea, în noaptea de 16/17.11.2021, a unei infracţiuni de furt calificat, dintr-un autoturismul par­cat pe raza municipiului Hunedoara. Potrivit probatoriului, cei doi ar fi sustras mai multe scule electrice (în valoare de peste 5.400 de lei), din autoturismul aparținând unei societăţi comerciale, după ce au forțat un geam glisant de la portiera maşinii. De ase­menea, tot în noaptea de 16/17.11.2021, cei doi ar fi pătruns pe o fereastră lăsată des­chisă într-un container (aparținând unei so­cietăţi comerciale) folosit ca loc de depo­zitare și vestiar pentru muncitori, iar din interior au sustras mai multe scule elec­trice (în valoare totală de 3.000 de lei)”, in­for­mea­ză IPJ Hunedoara. Printr-un mod de ope­­rare asemănător, în noaptea de 17/18.11.2021, cei doi au sustras mai multe scule electrice, în valoare totală de 4.500 de lei, dintr-un alt container, folosit ca şi loc de depozitare și vestiar pentru muncitori. Polițiștii au reușit să recupereze aproape în întregime pre­ju­diciul, sculele electrice urmând să fie resti­tuite păgubiților.

Mai mulți hoți prinși
În cadrul aceleiași acțiuni derulate în mu­ni­cipiu, polițiștii au prins și un bărbat de 31 de ani, din Hunedoara (în prezent aflat sub măsura arestului la domiciliu într-o altă cau­ză penală), bănuit de săvârșirea infracțiunii de tăinuire.Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați ma­gis­traţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea dispunerii măsurilor preventive. Alți doi tineri, suspectați de furt, au fost depistați şi reţinuți de polițiștii hu­nedoreni. Indivizii, unul în vârstă de 17 ani şi unul de 19 de ani (aflat, în prezent, sub mă­sura controlului judiciar), ambii din mu­ni­cipiul Hunedoara, sunt bănuiţi de săvâr­și­rea unor infracțiuni de furt calificat.Aceștia au spart un autoturism din care au furat un telefon mobil și un memory stick, iar dintr-o grădiniță din Hunedoara, au sustras mai multe scule electrice (în valoare totală de 5.000 de lei) aparținând unei societăţi co­merciale. Suspectul de 19 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. (M.Gânju)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.