Categories: Actualitate

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori ai cartierului Micro 6 din municipiu s-au confruntat cu forțele de ordine.

S-a făcut mielușel
Se întâmpla în Ajunul Paștelui în urmă cu doi ani, iar imaginile scan­da­lului au devenit imediat virale pe rețe­lele sociale. Acțiunile violente au de­ter­minat și alți indivizi să incite la tul­burarea ordinii și liniștii publice în diferite zone ale țării. Fără să realizeze consecințele faptelor lor, aceștia au instigat populația să recurgă la comi­terea de infracțiuni iar autoritățile s-au sesizat imediat. Unul dintre instigatori, din Zalău, s-a ales cu o condamnare pe­nală. „Inculpatul a postat în mediul on-line, pe reţeaua publică de socia­li­zare Facebook, de pe contul personal, un mesaj („daţi un share cât mai mulţi prieteni, vă rog oameni buni, să se re­pete acest haos în toată ţara”) prin care a îndemnat public la dezordine socială, la tulburarea ordinii şi liniştii pu­blice şi comiterea de infracţiuni, aces­ta dând share la o postare apar­ţinând unui grup sau persoane in­ti­tulat „Dezlănțuirea spartanilor”. Video­clipul redistribuit de către inculpat cu îndemnul respectiv conţinea în­re­gis­trarea unui incident violent în care, mai multe echipaje de poliţie au fost atacate de localnici în Hunedoara.
Individul de 32 de ani a fost chemat de anchetatori la audieri și când a văzut că nu e de joacă, ba chiar că ar putea să ajungă în pușcărie, a cerut clemență procurorilor. Așa că a în­cheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare pu­blică în formă continuată. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago