Categories: Actualitate

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori ai cartierului Micro 6 din municipiu s-au confruntat cu forțele de ordine.

S-a făcut mielușel
Se întâmpla în Ajunul Paștelui în urmă cu doi ani, iar imaginile scan­da­lului au devenit imediat virale pe rețe­lele sociale. Acțiunile violente au de­ter­minat și alți indivizi să incite la tul­burarea ordinii și liniștii publice în diferite zone ale țării. Fără să realizeze consecințele faptelor lor, aceștia au instigat populația să recurgă la comi­terea de infracțiuni iar autoritățile s-au sesizat imediat. Unul dintre instigatori, din Zalău, s-a ales cu o condamnare pe­nală. „Inculpatul a postat în mediul on-line, pe reţeaua publică de socia­li­zare Facebook, de pe contul personal, un mesaj („daţi un share cât mai mulţi prieteni, vă rog oameni buni, să se re­pete acest haos în toată ţara”) prin care a îndemnat public la dezordine socială, la tulburarea ordinii şi liniştii pu­blice şi comiterea de infracţiuni, aces­ta dând share la o postare apar­ţinând unui grup sau persoane in­ti­tulat „Dezlănțuirea spartanilor”. Video­clipul redistribuit de către inculpat cu îndemnul respectiv conţinea în­re­gis­trarea unui incident violent în care, mai multe echipaje de poliţie au fost atacate de localnici în Hunedoara.
Individul de 32 de ani a fost chemat de anchetatori la audieri și când a văzut că nu e de joacă, ba chiar că ar putea să ajungă în pușcărie, a cerut clemență procurorilor. Așa că a în­cheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare pu­blică în formă continuată. (M. Gânju).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se anunță deranj mare pentru un individ din re­giunea cu lămpașe, om pentru care tupeul…

5 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului Pentru că a găsit o soluție…

5 ore ago

Bulina neagră

Adrian R., membru al unui grup organizat Pentru că alături de alți tineri a fost…

5 ore ago

Doi bărbaţi din Pakistan, aflaţi ilegal în România, au fost depistaţi la Petroşani

Doi bărbaţi din Pakistan, cu vârstele de 23 şi 37 de ani, care se aflau…

5 ore ago

Municipiul Deva va avea un Plan Urbanistic General în format digital

Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 mi­li­oane de euro…

5 ore ago

Au plecat la vânătoare fără autorizație

Polițiștii i-au prins în flagrant pe trei bărbați, care transportau cu un autoturism de teren…

5 ore ago