Categories: Actualitate

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, şi-au găsit un loc de muncă, la finalul stu­diilor, în specialitatea absolvită, a declarat, ieri, decanul instituţiei de învăţământ su­pe­rior, Gelu Ovidiu Tirian, cu prilejul cere­mo­niei de deschidere a noului an uni­ver­sitar.

Mai multe domenii
„Peste 80 la sută dintre absolvenţii FIH şi-au găsit un loc de muncă în domeniul ab­solvit, ceea ce demonstrează calitatea pro­cesului de învăţământ din facultatea noas­tră. Acest lucru este reliefat şi de faptul că în numărul de studenţi care se pregătesc în specializările facultăţii noastre este relativ constant, în fiecare an, chiar dacă cel al ele­vilor absolvenţi de liceu se află în scădere”, a declarat Gelu Ovidiu Tirian.
Cu un total de aproximativ 700 de stu­denţi, facultatea oferă posibilitatea tinerilor să se pregătească în specializări de licenţă din domeniile de inginerie, autovehicule ru­tiere şi informatică industrială, precum şi în programe de masterat.
În ceea ce priveşte noul an universitar, în anul I s-au înscris 170 de studenţi, care vor învăţa în cadrul mai multor specializări, cum ar fi cele de Autovehicule Rutiere, Ingineria Mediului sau Informatică Industrială.
La festivitatea de deschidere au luat parte autorităţi locale şi judeţene, care au subliniat rolul important pe care o instituţie de în­vă­ţă­mânt superior îl are în dezvoltarea comu­ni­tăţilor locale.
„Dezvoltarea comunităţii academice este un deziderat ce trebuie să se regăsească pe agenda oricărui decident public. În ceea ce mă priveşte, comunitatea academică hune­do­reană se va bucura de întreaga mea des­chidere şi colaborare. Dezvoltarea judeţului nostru depinde de pregătirea de specialitate a cât mai multor tineri care vor deveni o re­sursă umană importantă într-o economie hunedoreană modernă, după ce vor fi ob­ţinut diplomele care le atestă înalta ca­li­fi­care”, a spus prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian.
La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a apreciat faptul că în cadrul facultăţii se dezvoltă o importantă componentă de cer­cetare ştiinţifică.
„Am fost şi suntem interesaţi de modul cum decurge procesul de învăţământ, dar şi cum se dezvoltă componenta de cercetare ştiinţifică la Facultatea de Inginerie din Hunedoara. Rezultatele de până acum do­vedesc faptul că FIH este o instituţie de în­văţământ serioasă, bine cotată în cercurile academice şi ştiinţifice”, a afirmat şeful CJ Hunedoara.
Studenţii FIH au la dispoziţie un cămin
cu 120 de locuri şi o cantină unde pot lua masa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

7 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

7 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

7 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

7 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

7 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

7 ore ago