Categories: Eveniment

Spărgători de bancomate, în faţa instanţei

Nicoleta Popa

Ieri, cei doi bărbaţi din judeţul Mureş, Mircea Silvius Leonescu şi Atilla Puşcaş, care au fost prinşi în flagrant, în august, în timp ce încercau să fure bani de la un bancomat din localitatea Vulcan au fost aduşi pentru prima dată în faţa magistraţilor hunedoreni.

Termenul de judecată a fost amânat pentru 7 ianuarie 2010, la solicitarea apărătorului acuzaţilor. Totodată, apărarea a cerut instanţei judecarea lor în stare de libertate, însă magistraţii nu au fost de acord cu această solicitare.

În momentul arestării, Mircea Silvius Leonescu s-a prezentat autorităţilor drept Florin Ioan Hulpuş şi a încercat să-l mituiască pe ofiţerul care îi asigura paza şi supravegherea, oferindu-i suma de o mie de euro sau o maşină pentru ca bărbatul să o contacteze telefonic pe concubina sa, pentru a-i comunica că a fost arestat şi că are nevoie de un avocat.

Când au fost arestaţi, cei doi bărbaţi aveau asupra lor unelte de tăiere, găurire, deschidere şi dispozitive de bruiere electronică. Unelte asemănătoare au fost găsite şi în maşina lor, precum şi în împrejurimile bancomatului pe care au încercat să-l spargă. În ceea ce priveşte dispozitivul de bruiere deţinut de acuzaţi, acesta perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G. Potrivit anchetatorilor, Leonescu a mai săvârşit, în intervalul noiembrie 2008-august 2009, în diferite localităţi din ţară, alte zeci de furturi. Astfel, el ar fi încercat, prin tăierea uşii de alimentare, să sustragă bani din mai multe bancomate din ţară, din incinta SC Albina Coop SRL din Orăştie, cel amplasat la SC Cuprom SA, din municipiul Zalău. Bărbatul este acuzat că a sustras suma de 50.000 lei din bancomatul amplasat într-o cofetărie din municipiul Piatra Neamţ şi 55.400 de lei din bancomatul de la SC Viki Lav SRL, din municipiul Blaj.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sunt din Deva si acum sunt in vizita in SUA in Portland aici Romanii l-au votat pe Traian Basescu aici nu este aici nu sunt angajari pe nu este MITA sa va iese din cap frauda din Diaspora frauda ii in ROMANIA si aceea a facut-o PSD-ul.

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

20 de ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

20 de ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

20 de ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

20 de ore ago