Categories: Eveniment

Spărgători de bancomate, în faţa instanţei

Nicoleta Popa

Ieri, cei doi bărbaţi din judeţul Mureş, Mircea Silvius Leonescu şi Atilla Puşcaş, care au fost prinşi în flagrant, în august, în timp ce încercau să fure bani de la un bancomat din localitatea Vulcan au fost aduşi pentru prima dată în faţa magistraţilor hunedoreni.

Termenul de judecată a fost amânat pentru 7 ianuarie 2010, la solicitarea apărătorului acuzaţilor. Totodată, apărarea a cerut instanţei judecarea lor în stare de libertate, însă magistraţii nu au fost de acord cu această solicitare.

În momentul arestării, Mircea Silvius Leonescu s-a prezentat autorităţilor drept Florin Ioan Hulpuş şi a încercat să-l mituiască pe ofiţerul care îi asigura paza şi supravegherea, oferindu-i suma de o mie de euro sau o maşină pentru ca bărbatul să o contacteze telefonic pe concubina sa, pentru a-i comunica că a fost arestat şi că are nevoie de un avocat.

Când au fost arestaţi, cei doi bărbaţi aveau asupra lor unelte de tăiere, găurire, deschidere şi dispozitive de bruiere electronică. Unelte asemănătoare au fost găsite şi în maşina lor, precum şi în împrejurimile bancomatului pe care au încercat să-l spargă. În ceea ce priveşte dispozitivul de bruiere deţinut de acuzaţi, acesta perturba comunicaţia oricărui terminal mobil în reţelele GSM, DCS şi 3G. Potrivit anchetatorilor, Leonescu a mai săvârşit, în intervalul noiembrie 2008-august 2009, în diferite localităţi din ţară, alte zeci de furturi. Astfel, el ar fi încercat, prin tăierea uşii de alimentare, să sustragă bani din mai multe bancomate din ţară, din incinta SC Albina Coop SRL din Orăştie, cel amplasat la SC Cuprom SA, din municipiul Zalău. Bărbatul este acuzat că a sustras suma de 50.000 lei din bancomatul amplasat într-o cofetărie din municipiul Piatra Neamţ şi 55.400 de lei din bancomatul de la SC Viki Lav SRL, din municipiul Blaj.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sunt din Deva si acum sunt in vizita in SUA in Portland aici Romanii l-au votat pe Traian Basescu aici nu este aici nu sunt angajari pe nu este MITA sa va iese din cap frauda din Diaspora frauda ii in ROMANIA si aceea a facut-o PSD-ul.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago