După ce a furat în SUA, din bancomate, cu carduri clonate . Prins în Hunedoara, judecat de americani

03 ATM-Skimmer1Oana Mihnea

Un bărbat de 38 de ani din municipiul Hunedoara trebuie să răspundă pentru faptele lui în faţa instanţei americane, după ce a folosit carduri clonate ca să fure bani din bancomate.

Fura prin metoda „skimming”
Zoltan Jeno Deak a acţionat folosind metoda „skimming“ în statul american Pennsylvania. Metoda constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit folosite. Ulterior, aceste date sunt utilizate pentru inscripţionarea unor noi carduri. Mai exact, cu ajutorul cardurilor clonate, a retras sume de bani din bancomatele americanilor. Bărbatul s-a întors în ţară, însă nu pentru mult timp, pentru că a fost depistat de poliţiştii hunedoreni şi cei ai Serviciului Investigaţii Criminale pe raza municipiului Hunedoara.
Întrucât autorităţile judiciare din SUA au formulat pe numele lui o cerere de extrădare pentru infracţiunea de „fraudă prin cablu-skimming“ şi conspiraţie la spălare de bani, hunedoreanul a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori. Ieri, a fost prezentat Curţii de Apel Alba cu propunere de arestare în vederea extrădării către SUA, pentru continuarea cercetărilor. Magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi au constatat condiţiile extrădării întrunite.

Va fi judecat în SUA
„Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii înregistrată la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei la data de 18.02.2015. Dispune extrădarea cetăţeanului român – persoana extrădabilă în vederea judecării sale de către Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Est al Statului Pennsylvania, pentru săvârşirea infracţiunilor: – conspiraţie la comiterea de fraudă prin cablu (…) faptă pedepsită cu închisoare până la 5 ani închisoare şi – conspiraţie la comiterea de spălare de bani (…) faptă pedepsită cu închisoare până la 20 ani închisoare“, potrivit instanţei de judecată.
De asemenea, magistraţii Curţii de Apel au hotărât timiterea lui  Zoltan Jeno Deak în arest, în vederea predării, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de cinci zile de la comunicare.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.