Categories: Actualitate

Hunedoreanul judecat în SUA pentru furturi din bancomate, la un pas de condamnare

Natalia Bumbac

Astăzi, Zoltan Deak, hunedoreanul în vârstă de 39 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii (SUA), ar putea afla câţi ani va petrece în spatele gratiilor.
Tribunalul Districtual al SUA, Districtul de Est al Statului Pennsylvania, a stabilit ca în 7 decembrie să dea sentinţa în cazul bărbatului acuzat de conspiraţie la comiterea de fraudă prin cablu şi spălare de bani. Potrivit comunicatului FBI din 17 august 2015, bărbatul şi-a recunoscut vina, pledând în faţa instanţei de judecată ca vinovat. Hunedoreanul riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare. Împreună cu Zoltan Deak sunt judecaţi alţi doi bărbaţi originari din România, Marius Zegrean şi Alexandru Drăgan, care de asemenea şi-au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi.

Depistat în municipiul Hunedoara
Reamintim că Zoltan Deak a fost prins în martie 2015 de autorităţile din România, fiind extrădat la cererea autorităţilor judiciare din SUA în urma cererii înregistrate la Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiţiei la data de 18 februarie 2015. Hunedoreanul este acuzat că făcea parte dintr-o grupare internaţională ai cărei membri foloseau metoda „skimming“, pentru a sustrage bani din conturi bancare. Metoda constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri, prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cardurilor bancare, care, ulterior erau inscripţionate pe noi carduri. Cu ajutorul documentelor electronice clonate, Zoltan Deak a retras sume de bani din bancomatele americanilor. Bărbatul a fost prins de poliţiştii hunedoreni şi cei ai Serviciului Investigaţii Criminale pe raza municipiului Hunedoara, la scurt timp după ce a revenit în ţară.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago