Candidatul PSD la Primăria Petrila este viceprimarul Vasile Jurca

Natalia Bumbac

Viceprimarul oraşului Petrila, Vasile Jurca (foto), a fost desemnat drept candidat pentru funcţia de primar la alegerile locale din 2016 din partea PSD.
Asta, deşi partidele politice preferă să arunce în bătălia electorală primarii în funcţie, pe motivul că aceştia ar avea şanse mai mari să iasă învingători, iar actualul primar Ilie Păducel este şi el membru PSD. Decizia a venit şi pe fondul oscilaţiilor actualului primar, care nu s-a arătat hotărât dacă va candida sau nu şi dacă rămâne în rândurile social-democraţilor sau va trece la alt partid, acesta schimbând mai multe partide de-a lungul carierei de politician.
„Organizaţia PSD Petrila a hotărât ca eu să fiu candidatul pentru funcţia de primar al oraşului Petrila. Mi-am dorit să candidez şi am susţinerea colegilor mei în acest sens. Având confirmarea Biroului Permanent Judeţean şi a preşedintelui PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. Şi altor colegi li s-a propus să candideze, dar nu au vrut. Nu ştiu dacă va candida şi actualul primar al oraşului Petrila”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.
Vasile Jurca este economist de profesie şi a intrat în PSD din 1999. El a mai avut un mandat de consilier local în perioada 2008-2012, iar în 2009 a ocupat pentru câteva luni funcţia de director al APIA Hunedoara.

„Avea nevoie de sprijin”
Potrivit preşedintelui PSD Petrila, Gheorghe Bobar, candidatura lui Vasile Jurca la primăria oraşului nu este o surpriză, fiind un lucru cunoscut de mai mult timp. Asta, pentru că actualul primar, Ilie Păducel, membru al PSD, a spus în 2012 că este ultimul mandat pe care-l exercită, nemaifiind interesat să candideze din nou. „Am decis să-l desemnăm pe Vasile Jurca drept candidat la funcţia de primar cu mult timp înainte de a avea loc Conferinţa Judeţeană a PSD Hunedoara. Vasile Jurca a fost loial partidului, este tânăr şi va face lucruri bune la conducerea primăriei. Ilie Păducel poate să rămână în continuare în echipa noastră, alături de candidatul desemnat. Păducel este la al patrulea mandat, iar din spusele lui, este curtat şi de alte partide pentru a fi candidatul lor. Acesta a trecut de la PDL la PSD pe perioada actualului mandat, spunând că are nevoie de sprijin pentru a obţine fonduri pentru proiectele derulate de administraţia locală. Poate şi pentru că ştia că Vasile Jurca este candidatul nostru de mai multă vreme vrea să se orienteze către alte partide”, a explicat preşedintele PSD Petrila.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Cand o sa plateasca Artistii pe care ii cheama la diferite evenimente ale orasului Petrila,atunci sa devina Primar,nu doar vorbe... Respect Mesagerul

  • Ia uite cum este criticat Vasile Jurca. E adevărat ce spune Anonim? Acum îl trimitem la lucru şi pe el sau îi spunem că este prost. Eu nu fac asta deoarece nu ştiu dacă are sau nu dreptate.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

14 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

14 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

14 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

14 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

14 ore ago