Categories: Actualitate

Arme de foc, droguri şi bani, la falsificatorii de carduri

Maximilian Gânju

Ofiţerii de la Crimă Organizată au descins miercuri în Valea Jiului, la Lupeni, dar şi în alte 29 de locaţii din mai multe regiuni ale ţării. Anchetatorii au destructurat o reţea de falsificatori de carduri care reuşise să escrocheze mai bine de 1.000 de străini.

La percheziţiile efectuate de ofiţerii BCCO şi procurorii DIICOT au fost descoperite arme de foc, dispozitive electronice de tip skimming, dar şi alte aparate electronice care ar fi fost folosite la falsificarea cardurilor bancare.
Ofiţerii şi procurorii au descoperit la suspecţi, în urma percheziţiilor domiciliare, peste 10.500 de lei, 1.000 de euro, droguri şi ţigări de contrabandă. Totodată, poliţiştii au ridicat de la membrii grupării  mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unităţi hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporţi optici de memorie şi memorii USB, 80 de telefoane mobile şi cartele SIM, 31 de carduri bancare şi suporturi de tip card cu bandă magnetică, dar şi un pistol. Anchetatorii spun că membrii grupării se foloseau de cardurile clonate pe raza localităţii Piteşti, nu în localităţile lor de domiciliu, pentru a nu li se lua urma. Nu scoteau doar bani de la ATM-urile băncilor, ci cumpărau şi produse din marile magazine plătind tot cu cardurile clonate.
Procurorii spun că gruparea a acţionat în perioada 2014 – 2015, iar cei circa 50 de membri au montat pe ATM-uri din Cehia, Slovenia şi Slovacia dispozitive de tip skimming pe care le-au folosit pentru preluarea ilicită a datelor confidenţiale bancare. Suspecţii achiziţionau bunuri şi din SUA, Sri Lanka, Filipine, Cambodgia, Tunisia şi Marea Britanie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

4 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

4 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

4 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

4 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

4 ore ago