Categories: Comunitate

Şoferii din Valea Jiului vor scăpa de drumurile la Deva

Maximilian Gânju

Fie că vor dori să-şi înmatriculeze un autoturism ori au nevoie de preschimbarea permisului de conducere ori a altor documente ce ţin de serviciu, locuitorii din Valea Jiului vor putea să rezolve aceste lucruri la Petroşani, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la reşedinţa judeţului.

Ministrul Marcel Vela (foto) a anunţat, la Deva, după participarea la ceremonia de învestire a celui de al doilea subprefect, că un birou destinat permiselor şi înmatriculărilor ar urma să fie deschis în municipiul Petroşani.
Ministrul de Interne a precizat că este necesară descentralizarea serviciilor din subordine şi apropierea acestora de oameni. Vela a dat exemplu judeţul Hunedoara. Conform ministrului, în Petroşani ar putea funcţiona un birou destinat permiselor şi înmatriculărilor auto. ”O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a vehiculelor. Acolo unde există distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţenii dintr-un judeţ care are o întindere foarte mare. Vă dau un exemplu, Hunedoara. Am decis, pe viitor să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni. Sediul judeţean de la Deva să poată avea un punct de lucru şi la Petroşani. La fel şi în alte judeţe care au această problemă de distanţă, dar şi pentru a apropia toate serviciile ministerului de cetăţeni”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.
Biroul ar scăpa locuitorii din Valea Jiului de un drum de peste 200 de kilometri, dus-întors, până la serviciul de la Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago