Social-democraţii contraatacă în chestiunea Apa Prod

Sorina Popa

Ieri, într-o conferinţă de presă susţinută de liderii social-democraţi din judeţ, s-a venit cu date clare prin care se demontează acuzaţiile liberalilor cum că PSD ar fi angajat 200 de persoane la operatorul de apă, de când au preluat conducerea judeţului.

Sute de kilometri de reţea construită
„Principala acuză care ni s-a adus de către cei de la PNL a fost că conducerea PSD a Consiliului Judeţean a angajat la Apa Prod 200 de persoane, cu un prejudiciu de 1 milion de lei. Pentru a arăta cum stau lucrurile exact, voi face o scurtă prezentare a investiţiilor în perioada 2016-2018. Reţeaua de alimentare cu apă a crescut în această perioadă cu 200 de kilometri. Numărul consumatorilor, persoane fizice, a crescut cu 15.000. Deci, sunt sute de kilometri de reţea construită, iar preţul apei a rămas acelaşi. Avem în plus 200 de firme racordate la reţeaua de alimentare cu apă şi 300 de firme la reţeaua de canalizare.
Iată şi situaţia numărului de salariaţi de la Apa Prod, pe parcursul ultimilor cinci ani: în anul 2013, Apa Prod avea 1.014 angajaţi, în 2014, 1.026 salariaţi, în 2015, 1.024 salariaţi, în 2016, 1.075, iar în 2017, 1.060 de angajaţi. Aşadar, în condiţiile în care am preluat aceste câteva sute de kilometri de reţele de apă şi canalizare, cu preţul apei menţinut, numărul salariaţilor a scăzut faţă de 2016 cu 15. S-au angajat oameni pe locurile celor ieşiţi la pensie.
Este o aberaţie ceea ce s-a spus în conferinţa de presă a PNL, cu cei 200 de angajaţi în plus. De fapt, la Apa Prod s-a construit greşit bugetul, începând din 2013, şi nu l-am făcut noi. Deşi erau 1.014 angajaţi în 2013, au construit bugetul pentru 821 de persoane. Şi au mers aşa până în 2017, când am venit noi şi am corectat greşeala. La acest moment, directoarea economică explică în scris de ce a construit bugetul eronat. De acolo apare diferenţa de 200 de oameni, nu că i-a angajat Apa Prod în acea perioadă. Faptul că am eficientizat activitatea se vede din preţul apei, care este la fel ca în urmă cu câţiva ani. Preţul apei în judeţ este unul mediu pe ţară. Vom vedea ce explicaţii dă directoarea economică şi vom lua măsurile care se impun”, a declarat Daniel Andronache (foto în stânga), vicepreşedintele CJ Hunedoara.

„Ne acuză cu atâta neruşinare”
„Vasilică Potecă, secretarul general al PNL Hunedoara, a afirmat în conferinţa de presă a liberalilor că la Apa Prod s-au făcut angajări masive în ultima perioadă. Dar tu, ilustru conducător, Vasilică Potecă, fost director general adjunct la Apa Prod, să vii acum să spui în conferinţă de presă cu atâta neruşinare, că s-au angajat 200 de persoane în plus, când ei au făcut bugetul greşit…”, a declarat deputatul Laurenţiu Nistor (foto în centru). „Acest ilustru conducător (n.r. Vasilică Potecă) care ne critică pe noi, ca jurist, nu a depistat că e ceva în neregulă cu numărul de angajaţi. Că, în rest, nu a făcut nimic la Apa Prod. Dar putea să-şi dea seama de greşeală. Nu le crapă obrazul de ruşine! După ce a plecat de la Apa Prod, el a uitat să predea şi telefonul de serviciu. Şi acum ne critică pe noi”, a spus Laurenţiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD.
„Potecă, după ce a plecat de la Apa Prod, a mers administrator public la Primăria Ilia, iar fiul său este secretarul Primăriei Ilia, cu delegaţie. Am cerut, oficial, să ni se spună ce salarii au cei doi, să ştim şi noi”, a spus deputatul PSD Laurenţiu Nistor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

 • Stați cuminți pesedeii mei, că oamenii vorbesc.Lumea e frustrată că 2 muncesc ca să țină în spate 8 membrii de partid.
  Prețul apei e enorm de mare, pentru ce bem de la robinet și pentru cum întrețineți instalațiile de apă.
  Rușine!

 • Daca s-a construit in plus, se incaseaza in plus,nu?Domnilor lasati acuzatiile, pardon scuzele si faceti treaba

 • Președintele PSD Hunedoara în conflict de interese penal. Laurențiu Nistor și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar.

 • De ce nu evaluati si performanta lui Arion?
  De ce nu spuneti ca pretul intretinerii retelelor de canalizare influenteaza pretul apei de la robinet?
  Au ajuns toti analfabetii sa vorbeasca si sa gestioneze bugete de milioane de euro.tara lui papura voda

 • Nistor,tu care ești tata hoțiilor,te legi mai nou si de oamenii care iși caștiga traiul cinstit

  #psdciumarosie

 • Ii e frica domnului Nistor ca ar putea sa ii faca cineva concurenta,facandu-si "icoana" in biserica?

 • PSD are tupeul jegos sa mai spuna ca s-a facut bugetul greșit... mai sa fie... Daca tot cereți in mod oficial informații de ce nu prezentați in mod oficial cate contracte de munca și cate concursuri s-au organizat la Apa Prod de cand sunteți la butoane și apoi puteți vorbi despre corectitudine.

 • Deputatule Nistor, de la sfant de biserica ai ajuns expert in bugetul apa prod.

 • Domnul Nistor mai are de invatat ceva termeni .. ca nu se prea pricepe. Dar cand furi si comiti ilegalitati,nu ai nevoie de limba romana

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

3 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

3 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

3 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

3 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

3 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

3 ore ago