Sisteme moderne de apă şi canal pentru 200.000 de hunedoreni

Ieri, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, şi directorul ge­neral al SC Apa Prod SA Deva, Victor Arion au avut o întâlnire cu reprezentanţii Mi­nis­terului Fondurilor Europene pentru a ana­liza stadiul proiectului de reabilitare a re­ţelelor de apă şi apă uzată din judeţul Hu­ne­doara.
Este vorba despre un proiect regional finanţat în cadrul programului POIM, care vizează sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Hunedoara, aflate în aria de operare a SC Apa Prod SA Deva şi care vor face obiectul unui amplu şi necesar proces de reabilitare şi extindere. Astfel, po­pulaţia din 203 localităţi (în 38 de unităţi administrativ teritoriale) va beneficia de servicii moderne de alimentare cu apă şi canalizare.
„În urma discuţiilor am primit asigurări că, în perioada imediat următoare, pentru cei 11 operatori regionali se vor semna con­trac­tele de finanţare europeană pentru proiec­te­le depuse în vederea modernizării reţelelor de apă şi canalizare, contracte care vor adu­ce operatorului Apa Prod Deva, 219 milioane de euro pentru acest tip de investiţii”, a declarat Costel Avram (foto).
Principalii indicatori fizici ai proiectului pro­puşi a se realiza sunt: extindere /reabilitare con­ducte de aducţiune apă potabilă: 263,775 km; extindere /reabilitare reţele de dis­tribuţie apă potabilă: 248,576 km; extindere /reabilitare reţele de canalizare: 63,448 km;extinderea sistemului SCADA regional; construcţie şi dotare laboratoare; achiziţia de utilaje, echipamente şi sisteme moderne de înregistrare a consumului de apă. (A.N)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.