Proiect de 180 de milioane de euro în sistemul de alimentare cu apă

Adriana Năstase

Operatorul judeţean Apa Prod a prezentat, zilele trecute, un nou proiect, în valoare de 180 de milioane de euro, pentru sistemele de alimentare cu apă şi canalizare. Este vorba de o finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene. Sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din cadrul ariei de operare a societăţii Apa Prod vor face obiectul unui amplu şi necesar proces de reabilitare şi extindere.

Termene stabilite
Vineri, 14 februarie 2020, s-a desfăşurat seminarul de prezentare a proiectului „Asistenţă tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara”.
Pentru ca procedura de implementare a acestui proiect să fie respectată, au fost stabilite termene ferme de predare a documentaţiilor de către consultant beneficiarului SC Apa Prod SA. Astfel, până la sfârşitul lunii aprilie 2020, consultantul va elabora Studiul de fezabilitate preliminar complet şi documentaţiile pentru avize şi acorduri, iar până la sfârşitul trimestrului III 2020, consultantul va livra Aplicaţia de finanţare completă. Documentaţiile de atribuire vor fi elaborate în două etape şi predate la sfârşitul lunii iunie 2020, respectiv sfârşitul lunii decembrie 2020.

Lista de investiţii
În cadrul seminarului a fost prezentată lista de investiţii finală în care se regăsesc cele mai importante obiective din sistemele de alimentare cu apă, respectiv canalizare, care sunt vizate de proiectul în valoare de 180.818.346 de euro.
”Lista de investiţii finală din cadrul proiectului prezentat respectă toate condiţionalităţile impuse de Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), program care a fost elaborat pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale României, în infrastructura de apă şi apă uzată.
Investiţiile propuse cuprind reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, dotarea laboratoarelor, achiziţia de utilaje, echipamente şi sisteme moderne de înregistrare a consumului de apă.
În urma implementării acestui proiect din aria de operare a societăţii Apa Prod, eficienţa şi calitatea serviciilor prestate de alimentare cu apă şi canalizare vor fi conforme cu reglementările în vigoare ale Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Un gând despre „Proiect de 180 de milioane de euro în sistemul de alimentare cu apă”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.