Categories: Sport

Singura medaliată din judeţ

Ciprian Marinuţ

Luptătoarea Alexandra Leucă (foto), de la CSS Deva, este singura sportivă de la cluburile hunedorene cu secţie de lupte, care a reuşit să fie pe podium la Campionatele Naţionale ale seniorilor.

Un bronz cât un aur
Sportiva pregătită de Suraj Moravan şi-a demonstrat încă o dată talentul, seriozitatea şi valoarea. Alexandra Leucă a obţinut medalia de bronz la categoria 67 de kilograme la Campionatele Naţionale de seniori ale României, pentru al patrulea an consecutiv şi rămâne cea mai valoroasă luptătoare din judeţ. „E o medalie importantă pentru clubul nostru, unica la seniori în acest an, şi e pe deplin meritată, întrucât, Alexandra este un exemplu de seriozitate şi dăruire. Îmi pare rău că n-a obţinut o medalie mai strălucitoare, însă a avut adversare foarte puternice, cu performanţe de top la competiţiile internaţionale majore. Alexandra e componentă a lotului naţional, iar din acest an, e şi antrenoare la clubul nostru. Sper să se pregătească cu seriozitate şi în continuare şi să se afirme şi pe plan internaţional la senioare, la fel cum a făcut la cadete”, a spus Partenie Matei, directorul CSS Deva.

Meciuri pe muchie de cuţit
Alexandra a avut de înfruntat adversare de top, iar meciurile au fost de fiecare dată foarte echilibrate, chiar dacă a pierdut sau a câştigat, la Naţionalele desfăşurate la Lugoj, în perioada 16-18 octombrie. În primul tur, Leucă a luptat cu vicecampioana mondială din acest an, Roxana Ianculovici, de la CSS Sf. Gheorghe – CS Tr. Severin. După o primă repriză câştigată, la limită, cu 1-0, de Ianculovici, în repriza secundă scorul a fost egal, 0-0. „S-a tras la sorţi, iar Ianculovici a avut noroc şi a beneficiat de avantaj la priză, astfel că a câştigat cu 1-0 şi şi-a adjudecat meciul”, a explicat antrenorul Suraj Moravan. Turul doi i-a adus Alexandrei o altă adversară cu performanţe pe plan internaţional, respectiv Ana Maria Paic, de la Dinamo Bucureşti, triplă medaliată la Campionatele europene. „Alexandra a început tare şi a câştigat cu 3-0 prima repriză. Actul doi a fost egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar, dar când s-a tras la sorţi pentru avantaj la priză, Alexandra a pierdut şi Paic a egalat. Apoi, în prelungiri, a călcat în afara suprafeţei de concurs şi a pierdut un meci pe care-l avea în mână”, a precizat  antrenorul Suraj Moravan.
După cele două eşecuri în faţa favoritelor, Alexandra a luptat în finala mică, pentru medalia de bronz, cu Otilia Tătar, de la CSS Sf. Gheorghe. „Deşi a pierdut
de două ori în acest an cu Tătar, acum, Alexandra s-a mobilizat şi a învins-o clar cu 4-0 şi 3-0 şi a câştigat medalia de bronz”, a spus antrenorul Suraj Moravan.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

8 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

8 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

8 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

8 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

9 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

9 ore ago