În Deva, opt blocuri noi îşi aşteaptã chiriaşii

Nicolle Ebner

 Ieri, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Deva, a constructorului CS Telecerna şi a beneficiarilor, a avut loc recepţia celor opt blocuri de locuinţe sociale, realizate pe dealul Archiei, în prelungirea străzii Zăvoi. Potrivit oficialilor, chiriaşii urmează să se mute în cele 128 de apartamente, în cel mult două săptămâni.

Pe rol, alte investiţii în locuinţe sociale
„Au avut prioritate familiile de tineri cu trei sau patru copii. Cu aceste blocuri de locuinţe sociale am deschis şi un cartier nou al oraşului, care se va extinde cu alte două imobile. Am reuşit să rezolvăm, astfel, o parte din solicitările de locuinţe sociale. La primărie, mai sunt depuse încă 250 de cereri pentru locuinţe, care vor fi şi ele soluţionate, sperăm noi, cât mai repede cu putinţă”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva. În acest scop, marţi, Consiliul Local (CL) Deva a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui bloc turn, cu 10 etaje şi 100 de garsoniere, pe strada Mihai Eminescu – în apropierea Bisericii Ortodoxe de lângă Trident. Restul de 150 de cereri va fi soluţionat prin construirea a două imobile, în extinderea celor opt recepţionate ieri.

Vor fi funcţionale, peste câteva săptămâni
Lucrările la complexul de opt blocuri de locuinţe sociale au început în luna noiembrie a anului 2007, iar valoarea totală a investiţiei este de 20,3 milioane lei, din care 60 la sută reprezintă fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar diferenţa de 40 la sută şi terenul aferent complexului de locuinţe au fost asigurate de Consiliul Local Deva. Fiecare bloc are câte 16 apartamente cu două camere, suprafaţa medie a unui apartament fiind de 55 de metri pătraţi. După data de 24 octombrie, blocurile vor fi racordate la reţeaua de energie electrică, iar în perioada următoare, se vor monta calorifere şi centrale termice de apartament, în toate spaţiile de locuit.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cica receptia a avut loc in 22 octombrie...in articol scrie ca in cel mult doua saptamani chiriasii se vor putea muta si au trecut si ca isi vor petrece sarbatorile in casa noua....vai si amar....au trecut sarbatorile si chiriasii tot nu s-au mutat...pai cum sa se muta daca nu este gaz, apa, curent....offfff, offff, ne-au dat cheile la apartamente inainte de alegeri ca sa ii votam.....sunt curioasa daca vom fi mutati acolo de Pasti!

  • daca facem un calcul simplu..ajungem la un pret de 686.5 euro per metru patrat la un curs de 4.2 lei/euro...pentru un apartament social...cand in complexul primavera ..in oras...nu la periferie apartamentele incep de la 499 euro /m2...mai ganditiva un pic...

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că o duduie e pe făraș, după ce nu a ascultat ordinele…

2 ore ago

Bulina albă

Gelu Ovidiu Tirian, decanul Facultății de Inginerie Hunedoara Pentru că aproape toți absolvenții acestei facultăți…

2 ore ago

Bulina neagră

Septimiu T., din municipiul Deva Pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după…

2 ore ago

Peste 80% dintre absolvenţii Facultăţii de Inginerie şi-au găsit un loc de muncă în specialitate

Peste 80 la sută dintre absolvenţii Fa­cultăţii de Inginerie Hunedoara (FIH), din cadrul Universităţii Politehnica…

2 ore ago

„Spartanii” de la Hunedoara au făcut victime colaterale

Patru hunedoreni au fost deja con­damnați în dosarul „revoltei din Hunedoara”, când mai mulți locuitori…

2 ore ago

Enervat de colegul de celulă, un deținut din Hunedoara a fost la un pas de crimă

Și-a băgat în comă camaradul de detenție după ce l-a lovit cu un tele­vizor în…

2 ore ago