Categories: EvenimentFlash

Sindicaliştii ies în stradă

Cristina Ghenea

Filiala Hunedoara a Blocului Naţional Sindical, Uniunea Judeţeană a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România-Frăţia, şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” Hunedoara îşi vor exprima nemulţumirea faţă de modificările Codului Muncii, printr-un protest care va avea loc astăzi. Acţiunea începe la ora 13 în faţa sediului PDL din Deva şi continuă printr-un marş şi miting în faţa Prefecturii Hunedoara.

Mai multe categorii de proteste

Sindicaliştii sunt hotărâţi să-şi manifeste dezabrobarea faţă de noua variantă a Codului Muncii şi de decizia Guvernului de a-l trece prin Parlament prin procedură de urgenţă. Aceştia sunt îngrijoraţi pentru situaţia angajaţilor şi a angajatorilor, după ce noile prevederi ar intra în vigoare. Pentru a împiedica Guvernul Boc să distrugă drepturile fundamentale ale muncitorilor, sindicaliştii şi-au propus să meargă până la declanşarea grevei la nivel naţional, prin informare completă a tuturor membrilor de sindicat, prin campanii de conştientizare a clasei politice şi prin acţiuni stradale de amploare, la care sunt invitaţi toţi cetăţenii nemulţumiti de această situaţie. Tot ei au creat şi un site, www.sustinecodulmuncii.ro, pe care se pot strânge semnături de la muncitori, până în data de 14 martie şi se pot urmări toate demersurile, acţiunile de protest şi întâlnirile.
„Foarte mulţi dintre noi au crezut că legile nu pot fi scoase pe bandă rulantă, însă e tot mai grea desfăşurarea unui dialog social. Noul Cod al Muncii nu prezintă nici un fel de siguranţă pentru muncitori, iar angajările făcute pe perioadă determinată nu vor duce niciodată la formarea unui personal bun, acest lucru afectând angajatorii. Facem apel către cetăţenii deveni care nu vor putea fi prezenţi la protest să-şi pună semnătura pe site. O semnătură contează”, a declarat Lăcrămioara Minişca, preşedintele UJ CNSLR-Frăţia Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Dosare penale pen­tru evaziune, furt ca­li­ficat, tulburare de po­se­sie la care se mai adaugă o…

5 ore ago

Bulina albă

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara Pentru că a fost reales lider al organizației județene Hunedoara…

5 ore ago

Bulina negră

Iulian M., din municipiul Vulcan Pentru că riscă să ajungă în închisoare pentru infracțiunea de…

5 ore ago

Liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Avem datoria să le demonstrăm hunedorenilor că nu s-au înșelat că ne-au votat

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto) a câ­ș­tigat un nou mandat de președinte al…

5 ore ago

De un an nu mai știu de ea. O hunedoreancă, dată dispărută de familie

De aproape un an, o familie din Vulcan nu dă de o femeie, Valeria Mihaela…

5 ore ago

O grupare de contrabandiști ar fi adus în țară 1.500 de tone de deșeuri. DIICOT: Camioanele ajungeau la graniță noaptea și în weekend

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Orga­ni­zată și Terorism – Serviciul Teritorial…

5 ore ago