Categories: Actualitate

Serviciul Termoficare Deva este pregătit să asigure căldura în locuinţe

Oana Mihnea

Apropierea anotimpului rece ne duce cu gândul la încălzirea caloriferelor din locuinţe. Cum în municipiul Deva peste 6.000 de locuinţe sunt racordate la termoficarea centrală, asigurată cu agent termic de la Termocentrala Mintia, ne-am propus să aflăm dacă toate lucrurile sunt în regulă în privinţa asigurării căldurii şi a apei calde în respectivele locuinţe.
Căldură pentru 6.435 imobile
Potrivit datelor furnizate de Florin Alba, şeful Serviciului Termoficare Deva, în această iarnă peste 6.400 de consumatori aşteaptă încălzirea la calorifere, cu agent termic furnizat de la Mintia. „În municipiul Deva, 1.027 de persoane au contorizare individuală cu contractele deja încheiate, 76 de apartamente sunt în lucru pentru contorizarea individuală şi 5.394 sunt în sistem centralizat“, a precizat Florin Alba. Făcând referire strict la populaţie, totalul consumatorilor din apartamente ajunge la 6.435. La aceştia se adaugă 234 de agenţi economici şi instituţiile publice.
Se poate şi mai repede
La fel ca în fiecare an, majoritatea devenilor au început deja să se întrebe când o să se dea drumul la căldură. În mod normal, legislaţia în vigoare prevede ca în momentul când se înregistrează timp de trei nopţi consecutiv temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, în intervalul orar 20.00-08.00, să se înceapă furnizarea agentului termic. Există, totuşi, situaţii când se poate întâmpla acest lucru mai repede. Pentru municipiul Deva sunt 35 de puncte termice, iar 30 dintre acestea au fost pornite deja. Există presiune pe conducte şi se pot face deja probele la calorifere. Urmează să fie pornite şi restul de cinci puncte termice, însă nu au existat solicitări în acest sens până acum. Cetăţenii care doresc să aibă căldură mai repede, pot face prin intermediul asociaţiei de proprietari o solicitare către Serviciul de Termoficare Deva. De asemenea, căldura mai poate fi furnizată înainte de termenul legal şi în cazul grădiniţelor, şcolilor sau a spitalelor, fiind vorba despre copii şi bolnavi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago