Categories: Comunitate

Serviciul de salubritate, o noutate pentru comuna Bulzeştii de Sus

Magdalena Şerban

De când cu noul operator desemnat de ADI Deşeuri, multe sate de munte beneficiază de serviciu de salubritate, până nu demult nefiind interesante pentru societăţile de profil. Unul dintre cazuri este cel al comunei Bulzeştii de Sus.

„E drept că în trecut nu s-au înghesuit firmele din acest domeniu să ne preia în portofoliul lor de clienţi. Distanţa faţă de oraş, dar mai ales poziţionarea localităţilor aparţinătoare au reprezentat mereu o oprelişte. Acum, deşeurile menajere sunt ridicate în fiecare zi de sâmbătă. Contractele s-au făcut individual. Tariful practicat (4,17 lei), în condiţiile de faţă este unul bun. Cetăţenii au pubele, dar există şi rampe cu patru-cinci containere, aşezate lângă drum. Momentan, societatea operează la Bulzeştii de Sus şi Bulzeştii de Jos, pe perioada verii urmând să-şi extindă aria. Iarna a fost puţin mai greu. O altă veste e că din punct de vedere administrativ, vom face o acţiune de ecologizare de-a lungul văii. Sunt ambalaje şi sticle aruncate fără pic de bun-simţ şi trebuie adunate. Mai trebuie să strângem crengile picate şi pomii rupţi şi căzuţi în timpul iernii, dar am fost legaţi de mâini şi de picioare până la aprobarea bugetului pe 2019. Nu am avut bani de motorină pentru tractor”, a afirmat Mirel Suba (foto), primarul din Bulzeştii de Sus.
Referitor la vizitatorii amatori de picnic, acesta nu îşi face griji, nelăsând dezastru în urma lor în anotimpul cald. După relaxarea în aer liber şi un grătar bun, strâng şi gunoiul produs. Alţii sunt o problemă. „Cei care exploatează lemnul în zona noastră creează stricăciuni. Scot profit şi nouă ne lasă drumurile şi şanţurile praf şi lemne în şanţuri etc. Noi umblăm să facem rost de finanţări ca să modernizăm drumurile, dar ei nu dau doi bani pe noi. Cum să le asigurăm rută ocolitoare şi să ne îngropăm în birocraţie pentru aprobări? Noi să facem asta? De ce legea e doar pentru unii şi nu pentru sărmanii care trag mereu ponoasele?”, se întreabă primarul din Bulzeştii de Sus.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago