Senatorul Vochiţoiu vrea ca mii de puşcăriaşi să fie eliberaţi

Sorina Popa

Senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că partidul său susţine o lege a amnistiei şi graţierii, în ciuda respingerii de către USL privind adoptarea acesteia.
„E clar că USL a respins această lege, pe motiv că s-ar putea ca presa să acuze actuala putere că vrea să-şi scoată din puşcărie unii membri. PP-DD este însă de acord că o lege ca asta trebuie să fie aprobată. De 12 ani nu s-a mai dat o asemenea lege. Apoi, se cunoaşte că puşcăriile din România sunt suprapopulate. Dacă s-ar vota legea respectivă, 4.000-4.200 dintre cei 34.000 de deţinuţi, câţi sunt la noi în ţară, ar intra sub incidenţa noii legislaturi şi ar ieşi din închisori. Capacitatea închisorilor noastre este depăşită. Mai mult, statul cheltuie cu un puşcăriaş între 2.000 şi 2.400 de lei pe lună, iar cu un elev, 2.000 de lei pe an”, a declarat senatorul Haralambie Vochiţoiu.
Pe de altă parte, parlamentarul PP-DD a afirmat că este nevoioie de o iniţiativă, în Valea Jiului, pentru declararea unor localităţi ca fiind zone rurale. „Este vorba de câteva localităţi, sate aparţinătoare de oraşe, care trebuie să fie declarate zone rurale, pentru a se putea accesa fonduri europene pentru acestea”, a adăugat Vochiţoiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Avem nevoie de urgenta de o amnistie,pentru a mai fi eliberati din detinuti , se plateste prea multi bani pentru un detinut sa fie tinuti la puscarie, cate 2500 de lei pe luna , cati dintre voi care munciti cinstit si corect traiti lunar cu aceasta suma in libertate ?

  • senatorul vochitoiu vrea libertate, dar se lupta pentru el, ca DNA este aproape de el, si nu se stie daca va mai scapa si de data asta, ne reprezinta un infractor in parlament ??? ar trebui sa plece daca ar avea putina rusine,

  • Nu va e rusine, dle senator? Daca ati fi fost vreodata victima hotilor, sa va vedeti casa ravasita, ati mai vrea eliberarea lor? Nu cred. Sau daca un iresponsabil v-ar fi accidentat grav? Ce spuneti?

  • De ce nu gasiti o metoda sa reduceti cheltuiala cu detinutii? sa-i puneti la munca in folosul comunitatii, pentru ca stau in puscarie pe banii din impozitele si taxele noastre! Sunt atatea de facut in tara, inclusiv curatenie, incat nu cred ca ar fi greu sa le dati de lucru cat stau la Mititica!

  • Cu Vochitoiu la puscarie Statul ar cheltuii mullt mai putin decat acum.Cata smecherie la vochitoiu, sa gandeasca cum sa apere economiile Statului, el cel care a furat Statul de miliarde lei,acum fiind cercetat de catre DNA. Vochitoiule, asa ca las-o moarta ca macane si accepta-ti inevitabila pedeapsa .

  • RUSINE SENATORULE....vrei lege care sa te apere de puscarie pe tine si pe cailalti hoti din Parlament?

  • Hary, in sfarsit vei trece si tu pragul...dar nu ala electoral ci pragu` puscariei! te simti bine, te simti in siguranta? Trebuia sa treci prin aceasta experienta ca sa fi un infractor complet, de top OTV. Daca te vezi cu Cioaca intreaba-l de Elodia!!!
    Nu era mai bine mai Haralambie sa ramai la mina ca peste un an faceai varsta de pensionare, asa n-ai facut mare branza. Erai un pensionar miner onorabil, asa vei fi un infractor tanar in puscarie. Lacomia pierde omenia. Si libertatea!

  • Raman surprins cati oameni bolnavi,rosi de frustrari exista...Pai d-l Vochitoiu este un om bun care i-a ajutat intotdeauna pe oameni,iar aceest articol e o dovada in plus!Nu luati in seama comentariile aberante ce vin de la adversarii politici pititi la umbra anonimatului pe internet.Sunteti cel mai bun Senator de Hunedoara!

  • Dle Suciu, problema de fond este ca dl senator doreste sa elibereze mii de puscariasi pt ca nu ar fi bani pentru a-i tine la inchisoare. Eu cred ca dansul a ales calea cea mai simpla. De ce nu cauta alte solutii, pt ca oamenii care l-au votat pe el sau pe alti parlamentari doresc sa fie protejati in casele lor, sa aiba liniste, sa poata merge linistiti pe strada, fara teama ca vine cineva si le da in cap pentru 10 lei.
    Acesta este fondul problemei, si nu alte bazaconii.

  • Ramane cum am stabilit: Vochitoiu este bun doar in emisiunile cu si despre puscarie. Balada Vochitoiului cercetat: "Asa trec zilele mele/Stau in zeghe spal gamele/Sapte ani si jumatate sunt lipsit de libertate/Astia-i zic reeducare, bine ca am cu...ru..l tare/Gardianu bate-n usa, Vine Lili si-o matusa, Imi aduc ceva mancare si-mi vorbesc de liberare, pam pam!"

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

13 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

13 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

13 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

13 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

13 ore ago