Actualitate

Fost senator PP-DD, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc lui Haralambie Vochițoiu

Direcția Națională Anticorupție a­nun­ță trimiterea în judecată a cinci persoane, într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene. Procurorii au es­ti­mat un prejudiciu de peste 7,7 milioane de lei. Printre cei anchetați de DNA se numără și Haralambie Vochițoiu (foto), un fost senator din partea PP-DD, par­tidul înființat de Dan Diaconescu.

 

Care era schema de funcționare

Ieri, într-un comunicat de presă, DNA anunță că procurorii din cadrul Di­recţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teri­torial Alba Iulia au dispus trimiterea în ju­decată, în stare de libertate, a cinci per­soane fizice şi a SC Euro Jobs SRL, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea, în forma autoratului şi a complici­tăţii, a unor in­fracţiuni de folosire sau pre­zen­tare cu rea-credinţă de documente ori de­claraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
Procurorii anticorupţie notează în re­chizitoriu că, în perioada 2010 – 2013, în contextul implementării a patru pro­iecte finanţate din fonduri neram­bur­sabile, prin care s-a urmărit implemen­ta­rea unor măsuri active de sprijinire a per­soa­nelor vulnerabile pe piaţa muncii, ad­mi­nis­tratorul SC Euro Jobs SRL, cercetat în prezenta cauză, ar fi depus la Orga­nismul Intermediar Regional pentru Pro­gramul Operaţional Sectorial Dezvol­ta­rea Resurselor Umane – Regiunea Vest 7, un număr de 29 cereri de rambursare la care ar fi ataşat mai multe documente false (rapoarte tehnice de imple­men­tare), din care reieşea că toate cheltu­ielile sunt eligibile, iar informaţiile con­ţinute sunt corecte şi corespund reali­tăţii. „Din probatoriul administrat în cauză s-ar fi constatat că, în realitate, ac­ti­vităţile cu privire la furnizarea pro­gra­melor de formare profesională nu s-ar fi desfăşurat sau ar fi fost derulate într-un număr mai mic de ore şi de cursanţi decât cel indicat scriptic. O parte din documentele respective ar fi fost puse la dispoziţia administratorului SC Euro Jobs SRL de către ceilalţi incul­paţi, în ca­li­tăţile lor de manager proiect, respectiv responsabil formare profe­sio­nală con­tinuă”, arată anchetatorii.
Prin demersurile de mai sus au fost ob­ţinute fonduri nerambursabile în va­loa­re totală de 7.726.611 de lei, infor­mează DNA.
Ministerul Fondurilor Europene – Di­recţia Generală Programe Europene Capital Uman s-a constituit parte civilă, menţionează procurorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se men­ţine măsurile asigurătorii dispuse în cau­ză. Potrivit G4Media, printre cei trimiși în judecată este și fostul senator PP-DD Haralambie Vichițoiu. (A.Năstase)

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

14 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

14 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

14 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

14 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

14 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

14 ore ago