Categories: ActualitateFlash

Începe şi construcţia autostrăzii Lugoj-Deva

Sorina Popa

Ieri au fost anunţate firmele câştigătoare care vor construi peste 70 de kilometri de autostradă, între localităţile Lugoj şi Deva. Acestea vor construi în total 72 de kilometri de autostradă pe loturile 2, 3 şi 4 din tronson şi au la dispoziţie doi ani şi jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Autostrada are 85 la sută finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană.
Departamentul  pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS), condus de ministrul delegat Dan Şova, a anunţat ieri că, la nouă luni de la închiderea licitaţiei, a fost finalizată procedura şi s-au desemnat câştigătorii pentru construcţia tronsoanelor de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, respectiv tronsonul Lugoj-Deva, loturile 2, 3 şi 4.
Astfel, pentru lotul 2 din Lugoj – Deva cu o lungime de 28,6 kilometri, a fost desemnată câştigătoare asocierea JV Salini SPA – Secol Spa, din cele 18 oferte depuse. Pentru lotul 3 Lugoj – Deva, cu o lungime de 21,14 km, va executa lucrarea asocierea Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA, dintr-un total de 16 oferte. O situaţie similară s-a întâmplat şi pe lotul 4 Lugoj-Deva, cu o lungime de 22,14 km, unde a fost desemnată câştigătoare asocierea Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL. Firmele au la dispoziţie câte şase luni pentru proiectarea drumurilor şi alte 24 de luni pentru realizarea efectivă a acestora, astfel că autostrada va putea fi folosită abia din decembrie 2015. Conform Companiei de Autostrăzi, pentru loturile 2 şi 3, costurile estimative sunt de  9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, iar pentru lotul 4, de 10,5 milioane de euro pe kilometru.
Potrivit CNADNR, prin realizarea autostrăzii Lugoj – Deva, se doreşte deducerea numărului de accidente şi reducerea timpului de deplasare între cele două localităţi, prin crearea unui sistem care permite o creştere a vitezei medii de deplasare de la 60 km/oră la 120 km/oră. Totodată, specialiştii susţin că realizarea autostrăzii va duce la reducerea impactului asupra mediului, în special prin diminuarea poluării în zonă.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Conform acestui panou, distanta intre Lugoj si Timisoara e de doar 26 de kilometri. Sau noua autostrada va evita Lugojul in drum spre capitala Banatului?

  • nimic de Deva-Ilia-Dobra, adica de LOTUL nr. 1 din DEVA-LUGOJ!pe cand? cine stie?de ce voi de la mesagerul hd . nu specificati asta?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago