Oferte pentru autostrada Lugoj-Deva

Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat, ieri, că a primit 50 de oferte pentru proiectarea şi execuţia în total a 72 de kilometri de autostradă pe loturile 2, 3 şi 4 din Autostrada Lugoj-Deva. Lotul 1 este deja în construcţie, cu termen de finalizare în 2013, iar în continuare, de la Deva până la Orăştie, se află în lucru un tronson cu termen de finalizare anul acesta.
Potrivit CNADNR, pentru lotul 2 din Lugoj – Deva, cu o lungime de 28,6 kilometri, au fost depuse 18 oferte. Pentru lotul 3 Lugoj – Deva cu o lungime de 21,14 km, sunt din nou 18 firme şi asocieri care au depus ofertele.
Pentru lotul 4 Lugoj-Deva cu o lungime de 22,14 km au fost primite 16 oferte.
Pentru loturile 2 şi 3, costurile estimative sunt de 2,088 miliarde de lei fără TVA – adică echivalentul a 9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, iar pentru lotul 4 de 1,045 miliarde de lei, fără TVA, respectiv 10,5 milioane de euro pe kilometru.
Finanţarea lucrărilor este asigurată din fonduri europene în proporţie de 85 la sută, restul de 15 la sută fiind asigurat de la bugetul de stat. Pentru toate cele trei loturi, durata contractelor va fi de şase ani şi jumătate, din care şase luni proiectarea, doi ani execuţia şi patru ani garanţia.
Potrivit CNADNR, prin realizarea autostrăzii Lugoj-Deva se doreşte reducerea numărului de accidente, prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur şi reducerea timpului de deplasare între cele două localităţi, prin crearea unui sistem care permite o creştere a vitezei medii de deplasare de la 60 km/oră la 120 km/oră.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago